• exac
    "Mit gondolsz a Greenpeace miért viselkedik olyan szenzációhajhász módon sokszor? (Az is igaz, hogy környezetvédő berkekben sokszor eljátszák a hitelüket.)"

Nos a Greenpeace-rõl is ugyanaz a véleményem mint Stewe-rõl. Õk is inkább show, valahova tartozni akaró, valahol a feszültségüet kiadni akaró emberek, mintsem komoly, megbízható természetvédõk. Számomra hiteltelenek. De ezt te is tudod.

"Megkérdezhetem, hogyan támogatod az általad becsült környezetvédőket?"

Persze. Az általam becsült természetvédõket saját anyagi kereset híján anyagiakban egyenlõre még nem tudom segíteni, de azzal, hogy amire megkérnek, hogy szemetet tartsuk magunknál, vagy dobjuk kijelölt gyûjtõbe, betartom. Tem dohányzok, nem hangoskodok amikor túrázok (amúgy sem), nem riogatom az állatokat, nem kergetem õket, még kamerával, jeep-pel, fényképezõgéppel sem, pedig a természetfotózás a hobbym. Odafigyelek alapvetõ hasonló szabályokra, amiket az általam becsült természetvédõk hoztak a természet védelmének érdekében. És nem, nem a természetvédõket támogatom, hanem a munkájukat, így helyes nemde? Hiszen így támogatom õket a legjobban. Felhívom a velem túrázók figyelmét arra hogy mit hogyan kell, szakemberek mit írnak elõ. De ezt ismét neked is tudnod kell ha ilyen irányú a végzettséged. Tudnod kell hogy nem a pénz az elsõ, hanem az lenne a legjobb ha a nép nem pénzt adna hanem a megfelelõ viselkedést. Vagy nem?

És akkor hadd tegyem fel a viszontkérdést. Te hogyan támogattad/támogatod a show-val reklámozott természetvédõket? A UPC havidijjal? Vagy a show belépõvel? Ez mennyiben segít a környezetnek, a természetnek? Ha egy televíziós társaság felkér, támogat, kifizet, (stb.) hogy forgassak egy krokodilos filmet, akkor nemde JOBBAN megkötik a kezemet, mint a direkt erre a célra kiírt pályázatok? Errõl sajnos sokat tudunk. A TV mégtöbb dologba beleszól.