BiroAndras#106
"Oké, ez igaz, bár ez végülis részletkérdés abból a szempontból, hogy futtatható."
Ilyen alapon majdnem bármilyen hardver majdnem bármilyen OS-t képes futtatni.
"Azt se felejtsük el, hogy az Xbox360-ban is egy spéci PowerPC proci van, és az egy WinNT variánst használ. Talán ezt is át lehet majd hakkolni."
Hát, nem lesz egyszerű, és nem hiszem, hogy különösebb motiváció lenne ez irányban. Mivel újraírás nélkül semmi sem tudja kihasználni a cell teljesítményét, nincs sok értelme.
"Persze, ki mondta, hogy nem? Nem ez a lényeg."
De ez a lényeg, mert az árakat hasonlítottuk.
"Akkor ezt hogy kell érteni? "És egy PC-vel millió dolgot lehet csinálni a játékon kívül." Ha más nem, félrevezető."
Alapból elég limitált a használhatósága. Ahhoz, hogy egy PC-vel összemérhető legyen, egy fullos linuxot kell rárakni. És akkor se vagyunk még a PC rugalmasságánál, mert akármilyen HW-t nem rakhatsz bele.
"No és miért ne lennének optimizáltak?"
Mert x86-ra készültek, nem cell-re.
"És hányszor kell még mondani, hogy nem "optimalizáltak", hanem optimizáltak - ez a szakmában általánosan használt kifejezés, fordítókban is "optimizing options" van, stb."
Sose tűnt még fel. Szerintem hülyén hangzik, és egyébként többen használják úgy mint én (nézd meg a google-ben). Nem hiszem, hogy a közeljöhvőben át fogok szokni.
"Itt amúgy sem ez a kifejezés a helyes, mert az SPE-k használata nem egyszerűen optimizálás, hanem Cell architektúrára alakítás."
Ott még nem tartunk, egyelőre arról van szó, hogy a PPE-t sem tudják kihasználni az x86-ra írt progik.
"De amúgy mat. szám. teljesítményben miért lenne egy gyenge pc-nek megfelelő?"
Nem konkrétanszámítási teljesítményre gondoltam. És egy újrafordítás nem is elég ahhoz, hogy a VMX-et kihasználja a progi.
"Játékokat csak jogdíjasan lehet majd kiadni rá, de azt nem hiszem, hogy elvárják, hogy minden egyes kis program is ilyen legyen."
Nem jellemző a konzolokra, hogy akárki fejleszthet rájuk.