dez#105
"Akkor sem a PS3 futtatja az OS-t, hanem a virtuális gép. És a sebesség se lesz olyan, mint emuláció nélkül."
Oké, ez igaz, bár ez végülis részletkérdés abból a szempontból, hogy futtatható. Lassabb is lesz, bár ma már elég jó JIT emulátorok vannak.
Azt se felejtsük el, hogy az Xbox360-ban is egy spéci PowerPC proci van, és az egy WinNT variánst használ. Talán ezt is át lehet majd hakkolni.
"Akkor sincs benne az árban. Ugyanúgy meg kell venni, mint a PC-hez."
Persze, ki mondta, hogy nem? Nem ez a lényeg.
"Nem is mondtam ilyet."
Akkor ezt hogy kell érteni? "És egy PC-vel millió dolgot lehet csinálni a játékon kívül." Ha más nem, félrevezető.
"Ha egy teljesen szabadon használható linux lesz rajta, akkor valóban sokmindenre jó lesz, de rá optimalizált progik nélkül a teljesítménye egy gyengébb PC-hez lesz mérhető."
No és miért ne lennének optimizáltak?
(És hányszor kell még mondani, hogy nem "optimalizáltak", hanem optimizáltak - ez a szakmában általánosan használt kifejezés, fordítókban is "optimizing options" van, stb.)
Itt amúgy sem ez a kifejezés a helyes, mert az SPE-k használata nem egyszerűen optimizálás, hanem Cell architektúrára alakítás.
De amúgy mat. szám. teljesítményben miért lenne egy gyenge pc-nek megfelelő? A PPE-ben lévő VMX egység is elég ütős!
"Nekem azért vannak még kétségeim, hogy tényleg raknak-e rá linuxot. A konzoloknál a bevétel a szoftverekből jön, ami nehezen egyeztethető össze a linux-szal. Pl. így bárki fejleszthet rá játékot anélkül, hogy a Sony-nak tejelne."
Kernel biztos lesz, a többi kérdéses, legalábbis én nem tudom, hogy lesz. Játékokat csak jogdíjasan lehet majd kiadni rá, de azt nem hiszem, hogy elvárják, hogy minden egyes kis program is ilyen legyen. Majd kiderül.