• Molnibalage
    #142
    Nana! Ha kína atomfegyvert használna USA ellen, szerinted mi lenne az USA válasz. Serpcerc alatt gőzzé változtana ő is cserébe ezt-azt.

    Diesel -es lopakodásról meg azért ne beszéjünk ilyen egyszerűen. A hordozókat legalább két 688-as kísérgeti. Azok azért tudnak ezt-azt egy Diesel "kínai vacakhoz" képest ami még isten tudja mikor készült.
    Még a hidegháború fénykorában is igencsak össze kellett volna kapnia magának még a szovjeteknek is, ha levegőből vagy vízalól akartak volna leszedni egy hordozót. 1-2 AEGIS cirkáló és 3-4 romboló és fregatt tart velük még békeidőben is + a két 688-as. Elég masszív. Ehhez jönnek még a parti bázisokról felszálló P-3 Orionok és a realtime-os műholdfelderítés, ha éppen ott van felettük. Aztán szépen lassan itt vannak az F-22 Raptorok is. Asszem már két század bevethető akár Diego Garciaról is. Sok szerencsét.

    Ezekkel mit tudnak kezdeni a '60-'70-es éveket jellemző átlagos fejlettséggel??

    A tankereket miért kéne annyire erősen védeni? Olyan távol repkednének a partoktól (kb.200km), hogy a J-11-en kívűl a többi gépnek esélye se lenne elérni, kivéve ha egyirányú útra küldenék a kínai pilótákat. Mondd ezt egy pilótának...

    Az meg egy dolog, hogy Kínában van az EGYIK és nem a legnagyobb gyártókapacitás, de miket gyártanak?? Azért nem csúcstechnikájú J-11-esket minden sufinban..

    Tudomásul kell venni (sajnos), hogy egy hagyományos háborúban SENKINEK nincs hosszútávon esélye USA-val szemben. Szinte nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a világon rajta kívűl mindnki összesen. A légiereje Izrael kivételével képes szépen lassan bedarálni mindenkit. (még az európai öösszerőket is) A kérdés az, hogy mekkora vesztességel. 5% vagy 30%. Kb. ez a kérdés.

    Összegezve ez nem lenézés részemről. Csak kettőt találhattok, hogy Kim elvtárs miért nem indul el délre. Na mert délen is már jó kis fejlett nyugati cuccok vannak + USA. Tajvannal is ez a helyzet. Ha oly' sima ügy lenne akkor miért nem darálják be az USA-t????

    Az M-1975-höz.
    http://warfare.ru/?lang=&catid=240&linkid=1568
    Itt 20km van megadva és az alábbi két típusnak is hasnoló a lővátja.

    A Gvozgyika (M-1974 és M-1973) és Akácia. Mellesleg már egyik sem szolgál itthon, mert "okos" elvtársakink kidobták őket és D-30 vontatott tüzérséget tartottuk meg.