• kogasom
    "Bocs de milyen linux usernek tartod magad ha distribet használsz?? Ráadásul megjárta már 3 a gépedet. linuxot egyszer felépítesz rendesen és totál mindegy milyen disztrib beállítod. Utána az a pc haláláig működik."

Milyen linux usernek? Kezdő után valamivel. Hogy distribet használok? Hogyha asztali rendszer kell, nemhiszem, hogy megéri a debiant összepakolni, amikor az ubuntu rögtön megcsinál mindent helyettem. Hogy 3 megjárta a gépemet? Igen. Másfél éve kezdtem debian sarge-al, de mivel nagy szenvedés volt összedobni egy kellemes asztali rendszert, inkább kipróbáltam egy másikat, amiről hallottam, ez volt a SuSE. Ebben az egyetlen ami nem tetszett, hogy "túl nagy". Ez után jött az ubuntu, ami ugye debian alapú, így valamennyire "ismerős" volt. Most is ez van a gépemen. Ezzel azt hiszem megmagyaráztam hogy hogy volt ez a 3 disztró.

" Akkor egy egyszerű kérdés: Hány átlagusert tud összeszámolniaki el tudja érni, hogy ezeket csinálja is a linux magától?"
    >Nem sok
    "Kérdem én az átlagusert nem illeti meg a linuxokon elérhető biztonság?"
    >De.
    "Megvetendő-e az átlaguser mert éppen nem ért ahhoz hogyan írjon kiegészítést a linuxhoz?"
    > Nem.
    "Vagy éppen másodosztályú internetes polgár lesz-e az aki nem képes a linuxal dolgozni?"
    >Ez érdekes kérdés. A konkrét válasz Nem, ugyan akkor a mai felhasználóbarát linuxoknak köszönhetően (mint pl a sokat emlegetett ubuntu) véleményem szerint nem sokkal nehezebb egy asztali rendszer kialakítása és használata mint win-ben. Így véleményem szerint külön lehet választani a linux felhasználószintű kezelését a terminálos-pötyögös rendszertől, és egy asztali linux kezelése olyan dolog, amit szerintem érdemes lenne megtanulni azoknak, akik nem kötöttek a win-es dolgokhoz, mint pl a 3D-s játékok, mert akkor a kezükben van egy alternatíva, amivel sokat spórolhatnak.....