The Hobbit
  • grizzly21
    En pont elolvastam elotte az elso 6 fejezetet, es igy nagyon zavart, hogy egy csomo dolog mashogy volt. Egy ket dolgot ertek, hogy miert, de a legtobb csak furcsa volt.
    Nehany pelda:
    (SPOILER)
    - a 3 troll (vagy mi)-al valo harc: ugy kaptak el a torpeket valojaban, hogy bealltak a fak moge lesbe
    - Bilbo nem akart hazamenni a konyvben (itt elindult volna ha nem nyilik meg a fold alattuk)
    - ja itt nem is a fold nyilt meg alattuk
    - az a nyilt terepen valo futkarozos jelenet szerintem nem volt a konyvben
    - Gandalf nem trukkozve kuldte oket a tundehazba, hanem eleve oda akartak menni, es nem remlik vita sem Gandalf es Thorin kozott
    - szaruman, barna magus, ezek sem remlenek, Elrond szivesen segitett nekik es tovabbmehettek maguktol
    - Gollam nem akkor ejtette el a gyurut, hanem elotte mar, es a sotetbe tapogatozva talalta meg Bilbo veletlenul
    - a fogadasnal az utolso kerdesnel a filmben nem jott at szerintem, hogy azt eloszor csak maganak tette fel Bilbo, nem kerdesnek szanta
    - amikor megnyerte a fogadast Gollam visszaevezett a szigetere es ott veszi eszre hogy nincs meg a gyuru - amit ott orzott, nem maganal tartott (hulyen is vette ki magat, hogy miert kezdene el keresni a gyurut hirtelen ?)
    - ez az egesz rossz gollam - jo gollam skizofrenia nem tudom a lotr-ben benne van-e, a hobbitban nincs, egyszeruen csak tobbesszamban beszel
    - mielott kijott a barlangbol nem latta a tobbieket
    - a kijarat elott egy orsegnek kellett volna lennie, ami abszolut lemaradt - a preselos, gombelszakados resz itt lett volna nem elotte

Mindegy, ezer ilyet lehetne irni, de a lenyeg csak az, hogy szerintem nem erdemes a konyvet kozvetlenul elolvasni, mert engem pl kifejezetten zavart hogy egy csomo minden mashogy volt.