The Hobbit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

k0trapali
Hát aki megcsinált egy olyan durva trilógiát mint a Gyûrûk Ura az hogy a picsába csinálhat meg egy ilyen CGI, mûtermes vígjátékot?
Könyvet mondjuk nem olvastam, de a lotr könyveket sem. Ez a sok mindent túlélek rész, hogy zuhannak 200 métert a sziklák közt az ellõnek egy poént a végén hát... marha vicces.

De lehet sokat vártam. Ettõl függetlenül biztosan megnézem a 2. és 3. részt is...
Narxis
na neeee, vagy inkább túl sokat vártál :p

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

k0trapali
Úgy látom akkor csak nekem nem tetszett...

Krva sok hasonló jelenet volt a filmben mint a LOTR 1. részében!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kõóriásos hegyomlás szakadó esõben a hegy peremén = Szakadó hóban a hegy peremén omlik rájuk a hó.
Bekerülünk egy bányába ami tele van gobilonnak és onnan kiszaladunk amit helikopterrõl felvesznek. = Bemegyünk móriába ami tele van orkokkal onnan kiszaladunk amit helikopterrõl felvesznek + mind a 2 hulla gagyi számítógépes.

Amikor Frodót megláttuk elõször kb mindegyik haverom megszólalt, hogy mi a k*ci??? Most borotválkozott meg és úgy néz ki mint aki belõtte magát és a drogoktól lefogyott. Nem is írok már róla semmit inkább mert csak felidegesít! Annyira vártam! Egyik filmet sem vártam mostanság ennyire mint ezt (Na jó TDKR is várós volt eléggé, de az megérte)
Gollum-os rész az jó volt! Nagyom jól megcsinálták a kis csövest! A többi CGI egy kalap kakit sem ért.

Ennyi. Kész. Pont. Csalódás.
Ez már jópár alkalomszor ki lett tárgyalva,hogy sehol sem jelentek meg magyar vonatkozással a filmek...Az egyik lemezen az extrákhoz vagy magyar felirat és ennyi.

Fehercsoki
Ja csak drágán szállítják.

Magyar Felirattal..

Mikor teszik már be a szerkesztés gombot, nem hiszem el.

40 dollár a Gyûrûk Ura trilógia bõvített kiadása Blu rayen, az amazonon.
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Fellowship-Extended/dp/B007ZQAKHU/

Fehercsoki
Miért?

Grove4
Nem tudom mit vártál. Könyvet olvastad?

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Az év csalódása.

(asszák meg.)

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

szabii98
nem tudtam hogy ilyen is van 😊

I met God. She's black

yesname
Közben megtaláltam. Csak a EuroCenterben és valószínû Tatabányán megy 4K 3D HFR-el. Sehol máshol.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Egy nehéz kérdésem lenne: IMAX-ben tudja-e vlaki, hogy 4K felbontással játszák vagy csak 2K-val???

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Miért nem az új megjelenést linkeled már be? :/
Befejezetlen regék Númenorból és Középföldérõl
Nagyon jó könyv!

Grove4
Köszönöm, szerintem beszerzem valamikor.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

szabii98
'95ben A Gyûrû keresése címen jelent meg. A fia szerkesztette meg és Középföldével kapcsolatos.
Alexandra.hu

I met God. She's black

Grove4
Akkor az úgy más (bár alapvetõen semmi gondom azzal, ha a rendezõ a jó ízlés határain belül hozzá tesz a fantáziájából a történethez), azokat nem olvastam. Majd ha lesz idõm a Szilmarilokat akarom elolvasni. Meg találtam a neten Tolkientõl "Unfinished Tales" címmel is egy könyvet, azt lehet kapni magyarul?

Én is. 15.40-kor lesz a feliratos változat Debrecenben.
+30 perc biztosan fog jönni mindegyik részhez. Ah..én holnap után megyek. már alig várom!😊

Elméletileg úgy duzzasztották fel 3 filmre hogy rengeteg dolgot belevettek a függelékekbõl. A Barna mágus abban van meg Sarumán is.
szabii98
<#eljen>

I met God. She's black

Grove4
Most néztem meg a filmet, háááááááááááááááááát KURVA JÓ, engem nagyon beszippantott, fõleg úgy hogy elõtte olvastam a könyvet és bár az sem volt rossz de a film bõven rátett egy lapáttal.

SPOILER
A könyveben ha jól emlékszem a Szarumán szál például meg sincs említve, mint ahogy ez az állatvédõ barna mágus sem.

10bõl 20as számomra.

Vajon majd mostani és az ezt követõ filmnek hány bõvített változata lesz. Már most alig várom. 😊
Palinko
legelsõ dvd mikor jön ki?
megnéztem, jó volt
de itt is az a baj ami a GYU mozis verziójával: látszik hogy egy hosszabb verzió van megvágva

azaz ebbõl is az extended lesz az igazi, mint a GYU-nál

Valóban bõvítettbe lesz bent, pedig azt szívesen megnéztem volna, sõt szerintem kár volt kihagyni.

Az biztos egy kibõvített jelenet, mert nekem sem rémlik 😄.

BoneDragon
Most néztem meg a film elõzetesét amibe benne van, hogy bilbo odamegyek a kettétört kardhoz. Az benne volt a filmbe, vagy erõsen pislogtam? <#confused>

b-type
De annak adta ki magát...a mágusok (Istar) (Szarumán-Gandalf-Radagast..és volt még), eljövetele tudott dolog volt a tündék közt, és Sauron mágusnak álcázta magát

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Fehercsoki
Eléggé félrevezetõ akkor mert Sauron nem volt mágus...

Necromanta lett volna, ami ugye egyértelmûen Sauron, de magyarul sötét mágusnak fordították le

BoneDragon
Amit mutattak tõrt, nem azzal szúrták meg frodót?

b-type
Sauron

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Szerepelni nem szerepel benne, de megemlítik, mikor a Bakacsin erdõben elõtt vendégül látják õket.

A könyvben nincs semmiféle fekete mágus, de ha láttad a Gyûrûk Urát nem kicsit egyértelmû,hogy ki az... :/

Fehercsoki
Talán õ az. Nem tudom kire gondolsz.

Egyedül a 3. rész bõvítettje, ami szntem kicsit gáz.
Na ott teljesen érthetõ miért vágták ki azokat a jeleneteket, amiket.... (pl. Szarumán halálát).

Egyébként, akik olvasták a hobbit könyvet: (kis spoiler) - ki az a fekete mágus?

A bõvített sokkal jobb szntem, mint a sima. A plusz jelenetek valahogy teljesebbé teszik az egészet.

Fehercsoki
Én kb. 5x néztem meg a bõvített változatot és 1 percig sem unatkoztam.

Egyébként a gyûrûk ura 1. része is kicsit vontatottra sikeredett, elsõ megnézésre annyira nem is jött be.

Szntem itt is jobban beindulnak majd a dolgok a másik két részben. Ez alatt nem is az akciókra gondolok, mert az volt ebben az elsõ hobbit filmben is bõven, hanem a történet jobban elõre fog haladni remélem.

b-type
A gyûrû hatalma még egy hobbitot is kikezdett, valszeg minden más, erõsebb teremtmény a hatalma alá került...így mivel a gyûrû érezte hogy egy blfsz (a gyûrû szempontjából) a gazdája, így csapdába került, és egy lehetõsége volt, elkerülni valaki máshoz. Ezt tudta Gandalf is, azért volt jó választás gyûrûhordózónak egy hobbit, de jó kíséret kellett mellé, mert egyfelõl tényleg elég gyík, másfelõl mert a gyûrû vonzza a gonoszokat és a labilis figurákat.
Sajnos nem lett elég hangsúlyos ez a filmben, pedig szinte mindennek megvan a jól felépített miértje.

zoliii
Amúgy tényleg nem lehet rossz, mert egy csomó filmben, mikor akció jelenet van, alig lehet a mozgást követni! Kellett volna egy próba vetítés, ahol a nép szokhatja a 48kép/s-t! 😄

BoneDragon
Az kamu amiket lehet nézni neten. Mondom nézd meg, nem fogsz csalódni. Aki meg lehúzza az vagy szemüveges, vagy valami más baja van... Én meg is lepõdtem igazából, hogy nem kapkodják a kamerát, ez lehet tényleg a 48fps-nek köszönhetõ, ezért láttam minden egyes részletet... Nem szabad másra hallgatni, tapasztald meg és döntsd el saját magad.

zoliii
Szerintem inkább ez csak az agynak fura, mert a legtöbb film: 25, vagy 30kép/s-ben van! Ez meg 48kép/s, és 3 órás! 😄

Akkor lehet én is megnézem úgy, igazából ugye tényleg az zavart, hogy valaki szerint ultra gáz (ugye legtöbben a HFR miatt húzták le a filmet). Anno láttam ilyen kisebb trailereket fanok készítették amik 48fps-be mozogtak, kicsit gyors volt számomra, de akkor gondolom élõbe nem, illetve teljesen más

BoneDragon
Egyáltalán nem. Én legalábbis nem vettem észre, hogy kapkodták volna a kamerát. Mondom minden egyes mozgásnál tisztán kivehetõ minden, még a háttérben a dolgok is.

És nem volt túl gyors a kamera mozgása?

zoliii
Ilyesmire voltam kíváncsi! Köszi! 😄 Nem mindenkinek bírja a szeme a 3D-t, vagy lusta az agya hogy feldolgozza az animáció orgazmust! XDDDD

BoneDragon
Szerintem sokkal jobb ez a HFR. Nem volt elmosódott a kép, kameramozgásnál is minden apró részlet kivehetõ volt. Tényleg tû éles volt minden, szerintem sokkal jobb mint a sima 3D. Nem tudom miért hisztizik mindenki. Sokkal élethûbb az egész... Aki meg mást mond szerintem annak komoly baj van a szemével és menjen szemészethez. Ja és nem fájdult meg a fejem, se a szemem... Én imádtam!

Fehercsoki
Szerintem Szarumán varjúi hamar észrevették volna õket plusz a nagy szem is kiszúrta volna, valamint a nazgulok is könnyen elkapták volna õket.