The Hobbit
  • b-type
    ellenvélemény:
    Nem olvastad a könyvet pont. A te véleményed is kritika, csak nincs a véleményednek súlya a legtöbbünk számára.
    Egy rendező számára az nyilván számít persze.
    Egy valaki aki nem olvasta a film alapjául(fontos szó) szolgáló könyveket, annak pl. Frodo és Samu jelenetei buzulások voltak, olvastam akkoriban....és a Hobbit gyerekes...és tényleg az, mert aki olvasta az tudja hogy jóval mesésebb történet a Hobbit mint a LotR. Kb stimmel a kontraszt a két történet között a filmvásznon is, sőt én inkább azt éreztem hogy próbáltak rajta egységesíteni, azaz a Hobbit kicsit LotR lett ha érted.
    Sztem a többi része inkább a képi megvalósítás elégtelensége lehet, én 4K 3D-ben néztem meg első alkalommal, és sztem is simán lehagyható a 3D.
    Tehát ha neked tetszene a Hobbit, nekem, aki olvastam a könyvet és szeretném ha adaptációként hű maradna hozzá, már biztosan kevésbé tetszene.
    Értsd meg, a filmet megvalósító főbb karakterek, mind nagy LotR rajongók, ezért amennyire csak lehet törekednek Tolkien által leírtakhoz, és hála ezért nekik, hisz az első LotR rész után pont ezért voltunk sokan a leghálásabbak. :)
    A könyveket pedig sztem olvasd el ha van időd, jó könyvek.