"szerintem Te vagy az, akinek fingja sincs Istenről..."
Félreértettél, én egy szóval sem említettem, hogy én vagyok a nagymenő, aki mindent tud. Én csupán annyit mondtam, hogy létezik egy csomó nagy arc, aki azt állítja, hogy ő tud mindent, és őt kell követni, mert mindenki aki mást mond, hülye.
Ha megnézem mennyit tudunk a galaxisról, az univerzumról, azt mondhatom, hogy tulajdonképp a tudásunk az egészről annyira elhanyagolható, hogy szinte már nincs is.
Gondolj csak a Mátrixra. Egy film csupán, de felvetheti a legegyszerűbb kérdést: Honnan tudod, hogy létezel?
Ne jöjjön nekem senki mindenféle magyarázattal, mert azok földhözragadtak, mindenben lehet találni valamit, ami megkérdőjelezhető. Egyszerűen nem lehetsz képes 100%-osan bebizonyítani, hogy létezel. Már maga a létezés fogalma sem konkrét. Ez olyan, mint egy 2 dimenziós világban megpróbálni elmagyarázni, hogy mi a kocka.
Így tehát ha még saját létezésemet se tudom bizonyítani, nem próbálom meg megmondani mi lehet Isten, mert még az ő "fogalmát" sem tudom meghatározni. Ahány ember, annyiként értelmezi Isten fogalmát.
Kérdéseidre tehát valójában nem tudnék mit válaszolni, de már sokat elmélkedtem a dolgon. Ez a jelenlegi saját felfogásom:
1. Isten talán maga a világegyetem, és én is része vagyok, egy "apró porszem a sivatagban". Isten vagyok én, Isten az idő, Isten a szék, amin ülök, Isten az elektromosság. Ő az, ami az anyagba "lelket" visz. Ő a "rendezetlenség" legrelytéjesebb tényezője.
2. Az ő létének értelme ugyanaz, mint az én létem értelme. Ez pedig maga a lét. Azért létezik, hogy létezzen. Kicsit furán hangzik, de nem akarok nagyon belebonyolodni.
3. A hatalomnak univerzális szinten semmi értelme. A hatalom csak egy emberi fogalom. Ha Istenhez hozzárendeled a hatalom fogalmát, akkor máris tévúton vagy, mert emberire alacsonyítod.
4. Feltűnési viszketegsége csak egyházi vezetőknek van. Ők mondják folyton, hogy imádni kell. Semmi szüksége, hogy imádd, mivel része vagy. Tudja ki vagy, és így a "magyarázkodásnak" és a "seggnyalásnak" sincs semmi értelme. Ezek is csak emberi dolgok, amiket hozzárendeltek Istenhez.
Hinned nem kell benne. Abban hiszel amiben akarsz.