• dronkZero
    #298
    Az a helyzet, hogy a másik oldalnak nincsenek érvei. Volt nemrég egy hasonló cikk(Az USA nem kér az evolúcióból), hasonló vitával, ott linkeltétek (intelligens tervezettség-pártiak) a "Hogyan kapta a csíkjait a zebra?" c. áltudományos elképzeléshalmazt. Elolvastam, és az egyetlen dolog, amiben bármiféle meggyőző erőt találtam, az ez a két mondat volt:
    "A mutáció- és tenyésztéskutatás megfigyelésai alapján aligha hihető, hogy a fajok tetszőlegesen átalakulhatnak, és hogy az összes faj egy közös őstől származik. A teremtéstan szemléletmódja sokkal kézenfekvőbb."
    És ez ismét csak arra bizonyíték, hogy ha az ember valamilyen bizonyított igazságot nem tud, vagy nem akar megérteni és elfogadni, akkor kitalál magának valami könnyebben emészthetőt és elkezd hinni benne. A kreacionisták nem érvelnek, a Bibliát mutogatják, és a szó szerinti értelmezésével dobálóznak, a bizonyítékokat figyelmen kívül hagyják, és az ő egyetlen bizonyítékuk a hit. Ez nagyon egyszerű megoldás, de ugyanakkor nagyon veszélyes dolog is.