Mit érdemes - mihez? :)
  • Tom911
    #198
    Sziasztok!

    Bár úgy látom már kicsit meghalt ez a fórum, de hátha. :)

    Szeretnék némi segítséget kérni, tapasztaltabbaktól, hogy melyik választás lenne a jobb számomra. Most beruháznék egy saját élátóra, mert eddig csak másét volt alkalmam használni és attól nem nagyon voltam elájulva (1gen-es), de ugye örültem ha kölcsönkaptam. :)
    A felhasználás célja, egyszerű megfigyelés lenne kertvárosi környezetben, erdő szélén, amire szükségem van, mindenképpen rögzíthetőnek kell lennie a megfigyelésnek lehetőleg azért tiszta képpel egy 100m-ig mindenképpen.
    Ki is néztem két típust, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik lenne a jobb, és ebben kéne némi segítség, hátha az egyiket alapból megmondjátok, hogy nem érdemes. :)
    A két jelölt:
    1 Yukon Digital NV Ranger 5x42
    2 Pulsar Recon 750
    Az 1es jelöltnél leginkább az tetszik, hogy több energiaforrást is tud használni, ebből is leginkább a hálózati megoldás, mert a házból kilátok az erdőre, így nem kéne elemekkel szarakodni és egyből mehetne a számítógépre a vett adat a kimeneten, ami viszont kétséges az a minőség, mármint, menyire tiszta is a kép, ezt eddig nem tudtam kipróbálni, soha nem használtam még digitálist azelőtt, de elég régi már a technika (amennyire ki tudtam venni a külföldi tesztekből), ez akár hátrányt is jelenthet, mármint, hogy viszonylag "elavult".
    A 2. jelöltnél, mivel újabb valószínűleg tisztább élesebb képet is kapok (ezt mondja a reklám), viszont az nagyon hiányzik, hogy csak elemmel megy, jó, hogy kevesebbet fogyaszt mint elődje, de akkor sem "végtelen" az erőforrás. Persze kint a szabadban tökmindegy, de mint említettem lenne lehetőségem hálózati üzemeltetésre.
    Néztem, néhyány youtube-os felvételt, azon nem feltétlenül látszott a különbség, de talán mintha a 750es kicsit tényleg jobb lett volna.

    Tehát a kérdés leginkább az, hogy feladjam e a jobb tisztább/élesebb minőségért az energiaellátás és "kényelemesebb" használatot, vagy annyival nem jobb a Pulsar minőségben?
    Tudom, hogy a 750R-el lenne lehetőségem felvenni is, de az már túlhaladja a pénzügyi keretet és irreális, hogy +50eFt-ba kerül a szinte semmi +tudás amire nincs szükségem, mert rendelkezem más felvevő egységgel.