Black Mesa: Source
-
na hát ehhez a vitához már muszáj hozzászólnom nekem is :D
szóval te azt kéred hogy objektív dolgokkal magyarázzuk meg miért jobb a hl1 mint a Crysis. Csakhogy, ahogy nagyon helyesen egy másik hsz-ben írod (és ezzel ellentmondasz önmagadnak), ez egy abszolút szubjektív dolog, kinek mi teszik. És ahogy a többiek is már leírták, a legnagyobb hajtóerő a gyerekkori élmények: a hl1 az egyik kedvenc játékom, mivel az elsők között volt és le voltam tőle döbbenve. Teljesen lenyűgözött abban az időben, amikor alig volt ehhez fogható fps.
A Crysis a nyomába sem ér és soha nem fogják korszakalkotó játéknak titulálni. Egyszerűen azért mert a világ egyik leg unalmasabb játéka: az összes pálya kb. ugyanolyan, mész a dzsungelben, jönnek a katonák, ugyanazok a fák, tengerpart, kalyibák, járművek, arcok, unalom (ásítás).
Egyszer végigvittem az az első részt és a warheadet is, és köszönöm többet nem fogom, túl értékes az élet hogy erre pocsékoljak órákat.
A hl1-et viszont már vagy 10x kijátszottam, és alig várom hogy a source is megjelenjen.
Mi a különbséga crysis és ahl között? a HANGULAT ami a crysisből teljesen hiányzik (a hl-ben mész a kihalt bázison, semmi hang, néha zörejek, motszkálás, szétverheted a ládákat, találsz felszerelést, néha találkozol túlélőkkel, egy teljes kihalt várost felfedezhetsz magadnak, a crysisben pedig mész a dzsungelben ugyanolyan pályákon már órák óta, hát köszönöm...unom)
Hiába a jó fizika, ai, nanoruha (láthatalanság-LOL), unalmas az egész.
A far cry is számomra zseniális játék egyébként! Nem érted a történetét? Arról nem tehetek hogy nincs felirat és nem érted hogy miről beszélnek. Pedig a történet teljesen jól kirajzolódik ha meghallgatod miről beszélnek a szereplők.
Szóval a hl1 számomra minden idők egyik legjobb játékja, de ez SZUBJEKTÍV és rohadtul nincs értelme ezen vitatkozni...
Az emberek többsége rohadt unalmasnak tartja a crysist, de ettől még te élvezheted..ezzel nincs semmi gond
de te is értsd meg ha valakinek a hl1 jön be