Black Mesa: Source
  • haldor
    Nagyon jó lett :) hozza a régi hangulatot és piszok nehéz tud lenni :).

Lehet rajta nyavajogni, hogy sok benne az ugrálás és az ügyességi rész, de ez egy ilyen FPS-volt (mellesleg gondolom a Portal játékot vagy a Mirror Edget sem ismeritek. Mert a HL-nél készült durvább ügyességi FPS is egy pár). Egy adott szituációra lett ráhúzva az egész és nem egy játékmenetet erőltet végig. Itt a játék volt végig egyben nem a "stílusa" :P én sem azért játszottam vele anno mert olyan szuper volt technikailag. A monotonitás törték meg az ilyen részek. Megnézitek volt egy "szoba" ahol a harcon volt a hangsúly volt egy ahol az ügyességin és volt olyan is ahol kicsit mindkettőn (a Xen részek azért nem hiányoztak mert ott már durván volt mindkettőben ).

Nézzétek így. Adott egy kutatólaboros dolgozó aki a közepébe kerül egy katasztrófának. Eluralkodik a káosz, ő pedig keresi a kiutat. Közben bejut olyan helyekre is a kutatóbázison belül ahová eredetileg nincs bejárása. Így rá lehet csodálkozni az idegen lények boncolására (mikor ez elején még úgy gondoltad, hogy ez az első contact), a különféle fejlesztésekre. Betámad a katonaság és lehet szívni :D. Hátborzongató, hogy lesz egyre durvább a bázis megszállása. A vége felé a katonák már külön készülnek rád. Közben persze megy a harc az idegenek, a bázis személyzete és a katonaság között.

A játék legelején ha valaki emlékszik még rá a tudós újraéleszti a biztonsági őrt :) a sima HL-ben sikerül neki :D ezt kár, hogy a BM nem utánozta már. Nekem tetszett az a rész.

Viszonylag jól bírod a strapát (te vagy a player elvégre) de bizony ha nem vagy észnél hamar elhalálozol. Nem egy instant, zacskós hamis sikerélmény + legálisan tolhatja mindenki ingyen :) sok panaszkodónak lehet ez az első ilyen játéka :D