1688
Black Mesa: Source
  • MerlinW
    \Steam\steamapps\SourceMods könyvtárban van a játék?
  • artschi
    Egy kis nosztalgia:

• KON
    Az jó, mert most se akar menni, mindent úgy csinálok, ahogy a videóban van, de a steamből akkor se látom a játékot, meg egyébként se.
  • Jaka923
    Hétfőn már érkezik a játék Steamre, szóval vége lesz ennek a nagy bonyolultságnak :D
  • Aquir
    még videó is van:))
    sdk, utána black mesa, steam reset

• Aquir
    az biztos másikban volt benne
  • BewK
    steam resi
  • haldor
    tudom mit kell tenni. De a csatornából támadós rész az új mászással irritáló. Ha eléred a tetejét akkor sokszor a lefelével is felfelé+kiszál indulsz meg ami a hirtelen lebukás helyett a szó másik értelmében hirtelen lebukást eredményez :D

A teleportos marhulás is megvolt :D. ááá de utáltam ezt régen is.

Az a rész viszont amikor a hibás vasúttal utazol (olyannal amivel érkezel is) ami a végén leszakad, az kimaradt vagy benne se volt (esetleg a sima HL-be se volt benne hanem az Opposing force része volt vagy a Blue Shiftté.. :D)?
  • TreDoR
    View -> Small Mode
  • TreDoR
    LOL, easyn nem láthatatlanok az assassinok, teljesen elfelejtettem.
  • KON
    Fönt van az sdk, de a játékot, továbbra sem tudom honnan elindítani, se telepíteni, a steamen belül hol kell?
  • Aquir
    ah igaz, az is kellett. Steamet megnyitod - view - tools - source sdk base 2007 install
    a black mesa mappának meg az említett könyvtárban kell lennie

• KON
    Ok, de azt, hogy kéne? Már vagy jó 8 éve nem láttam Steamet :P elvileg azt mondták, hogy kell a source sdk 2007 is.
  • Aquir
    a steam-ből kell indítani, és a black mesa elvileg telepítéskor kicsomagolja magát a steam/steamapps/sourcemods könyvtárba
  • KON
    Föl van telepítva , de akkor se értem , hogy hogy kéne :S
  • Aquir
    steamet telepítsd fel
  • Aquir
    lehet a hard nehézség miatt
  • KON
    Sziasztok

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy letöltöttem a játékot, elvileg fel is telepítette, de nem tudom elindítani, nincs is exe fájl a játék könyvtárában, szóval, hogy kéne megoldani, hogy elinduljon, valaki tudna segíteni azt megköszönném.
  • TreDoR
    Az eddig két vegigjátszásom során számtalanszor nem akarta elengedni a létrát, se ugrás, se "használ" parancsra (ugye elvileg ez utobbi lenne a hivatalos fel/leszállás), ugyhogy ossze-vissza nyomkodtam mindent mire elengedte.
  • Aquir
    ugrasz egyet, vagy ellenkező irányban "elsétálsz", ha van platform:)
    egyáltalán örülj hogy mászás közben két kézzel tudsz lőni :))
  • TreDoR
    Ezt sajna hl2-ben elcseszték rendesen, az egy dolog, hogy az 1-ben le lehetett esni róla (bár ez velem pl. csak nagyon ritkán fordult elo), de itt meg nem lehet leszállni...
  • haldor
    A létrás feturet megálmodót most mondjuk szívesen megfejelném párszor. Nekem ez a hozzátapadok megoldás nagyon nem jött be főleg, hogy a teteje felé a lefelé gombbal is felfelé mászok... :D
  • TreDoR
    Viszont így unalmas :/
  • JaSoN HuNTeR #1465
    HLbe nem szeretem azt a nehézséget[Hard] hogy az ellenfelekbe többet kell lőni. Ezért játszok Easy-n mivel akkor realisztikusabb az 1 lővés/kill.
  • Zero 7th
    Az mondjuk nem mindegy, hogy 13 éve meg tudták már oldani, hogy a nagy rakodórobot ne korcsolyázzon, BM-ben meg csak elkúrták...
  • Savaran
    A Xen mikor lesz kész? 5 év múlva? :D
  • TreDoR
    Na, másodszor is végigjátszottam hardon, asszem elkezdem easyn, megnézem úgy milyen :D
  • RAMyMamy
    meg merném kockáztatni, hogy a black mesa jobb (legalábbis mai játékos szemmel). remek munkát végeztek
    a napokban játszottam végig, nagyon jól sikerült szerintem. bár azért voltak olyan klasszikus hangok, amiket hiányoltam, de a látvány és a játékmenet kárpótolt. nálam is voltak indokolatlan fps dropok, fagyások, ezért 2 percenként nyomkodnom kellett az f5-öt, de nem zavart annyira.
    nagyon kíváncsi vagyok már a xenes részekre
  • Savaran
    A "régi motoros" játékosoknak szerintem nem zavaró, 5 másodperc alatt én is visszaszoktam.
  • Tibbbor
    Biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb ilyen videó is lesz: az eredeti HL és a remake összehasonlítva...

• Szabi84
    pedig cs-ben is kellett alkalmazni
  • Szabi84
    :D
  • TreDoR
    Nagyobbat ugrasz tole. Hiába, manapság már az ugráshoz is cheat kell egyeseknek...
  • Savaran
    Az mire jó?
  • TreDoR
    Valamelyik állat odáig elment, hogy csinált egy "jump fix"-et XDDD
  • haldor
    Nagyon jó lett :) hozza a régi hangulatot és piszok nehéz tud lenni :).

Lehet rajta nyavajogni, hogy sok benne az ugrálás és az ügyességi rész, de ez egy ilyen FPS-volt (mellesleg gondolom a Portal játékot vagy a Mirror Edget sem ismeritek. Mert a HL-nél készült durvább ügyességi FPS is egy pár). Egy adott szituációra lett ráhúzva az egész és nem egy játékmenetet erőltet végig. Itt a játék volt végig egyben nem a "stílusa" :P én sem azért játszottam vele anno mert olyan szuper volt technikailag. A monotonitás törték meg az ilyen részek. Megnézitek volt egy "szoba" ahol a harcon volt a hangsúly volt egy ahol az ügyességin és volt olyan is ahol kicsit mindkettőn (a Xen részek azért nem hiányoztak mert ott már durván volt mindkettőben ).

Nézzétek így. Adott egy kutatólaboros dolgozó aki a közepébe kerül egy katasztrófának. Eluralkodik a káosz, ő pedig keresi a kiutat. Közben bejut olyan helyekre is a kutatóbázison belül ahová eredetileg nincs bejárása. Így rá lehet csodálkozni az idegen lények boncolására (mikor ez elején még úgy gondoltad, hogy ez az első contact), a különféle fejlesztésekre. Betámad a katonaság és lehet szívni :D. Hátborzongató, hogy lesz egyre durvább a bázis megszállása. A vége felé a katonák már külön készülnek rád. Közben persze megy a harc az idegenek, a bázis személyzete és a katonaság között.

A játék legelején ha valaki emlékszik még rá a tudós újraéleszti a biztonsági őrt :) a sima HL-ben sikerül neki :D ezt kár, hogy a BM nem utánozta már. Nekem tetszett az a rész.

Viszonylag jól bírod a strapát (te vagy a player elvégre) de bizony ha nem vagy észnél hamar elhalálozol. Nem egy instant, zacskós hamis sikerélmény + legálisan tolhatja mindenki ingyen :) sok panaszkodónak lehet ez az első ilyen játéka :D
  • TreDoR
    Azt a részt kalappal volt "érdekes" megcsinálni (achievement), eltartott egy darabig mire rájottem hogyan is kéne.
  • Savaran
    Nálad a pont!
  • Savaran
    Jó nagyon, csak a végén az ostoba gömbvillámokba való ugrálás idegesített fel:) Különösen azoknak a régi motorosaknak jó ez, akik a hl1 kiadásakor már nem a csattogós lepkét tologatták:)
  • HTS s3rg1nh00
    várj a végéig...én meg merném kockáztatni,hogy az elmúlt 10 év egyik legjobbja FPS szinten,biza ezek a srácok megérdemelnék a HL3 fejlesztését,mert atom amit letettek az asztalra,ráadásul teljesen ingyen.