Black Mesa: Source

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

scomcomputers
Nem mondod....
<#wave>

* Scomcomputers the future of computing!*

Ryder62
Nekem sokszor beakadt a játék. Volt hogy 1-2 másodpercre megállt mikor teleportáltak alienek a lambda core-ban. De scripteknél és egyéb eseményeknél is akadt rendesen. Sav köpõ eltalált, teleport, ellenség elhalálozik stb. Legtöbbször akkor mikor betöltöttem a játékot és az elsõ ilyen volt. Pl elsõ ellenfél ha sav köpõ volt és mikor eltalált, akadás, halálakor szintén.

De a legdurvább mikor úgy sikerült quick save-lnem mikor az ellenség lövedéke épp a falba csapódott. Azonnali lag kb 5 fpssel, betöltés után szintén, játék újraindítás után szintén megmaradt, a mentés használhatatlanná vált.

A legvégén is 10 fps-re zuhant úgy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ugrottam bele a teleportba.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ja, néha leesett 380-ról 280 fps-re is.
JaSoN HuNTeR
Nálatok is néha akad a játék full grafikán és <1440x900>???

4 magos procim 4 gbram és gamer vga. és mégis. HL2 sose akadt igy be.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

TreDoR
Options -> Video -> Advanced

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

scomcomputers
A FOV-t lehet állítani valahogy (cgf,stb) ?

* Scomcomputers the future of computing!*

jackoneill90
talán a guggolás+ugrás, ugrás-guggolást kéne kipróbálni. Érdekes én még nem akadtam el sehol. Csak kicsit unom mert már egy hete is az eredetivel játszottam.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Akkor értem az okát. Egyéb nyelvû lokalizáció van még?? (angol/finn/német/olasz/norvég/spanyol nyelvi fájlok vannak a resource mappában).
TSL16b
Igen, pont ezeket a fájlokat kellett megváltoztatnunk, két különbözõ okból: a ClientScheme.res a magyar címbetûhöz, a credits.txt-ben pedig egy sornyi változás a "TO BE CONTINUED..." lefordíthatóságához, ami kihat a credits_english.txt-re is (és e fájl többi nyelvû változatára, ha lennének ilyenek a magyaron kívül, de egyelõre nincsenek, úgyhogy a motor az angolt használja helyettük; bár a franciák, akik ezt a megoldást javasolták, biztos készítenek majd ilyet).

A telepítõ az eredeti fájlokat ugyanabban a könyvtárban .HUNbak kiterjesztéssel elteszi, a magyarítás eltávolításkor az uninstaller visszaállítja õket.

A magyarítás telepítõje az eredeti fájlokkal mit csinál?? Felülírja vagy backupot csinál róluk a telepítés során?

..BMS\resource mapppa:

ClientScheme.res
credits_english.txt

..\BMS\scripts mappa:

credits.txt

A többi nyelv használhatóságára kihat a magyarítás?

Szomszédnál meglestük, mûködik a NonSteam-es standalone verzióval is. A játék(ok) nyelvét, a törteknél is alapból a Steam nyelve (registry!) határozza meg, de soknál egy fájlt kell szerkeszteni, a nyelv átállításához. Ha standalone verziód van, akkor általában kell lennie egy rev.ini fájlnak a játék fõkönyvtárában lennie, és ott megkeresni a Language sort.

Pl.:

Language=English

Ezt átírni, mondjuk German/Spanish-ra, vagy egyébre, a magyarhoz meg Hungarian-t kell beírni. Mert például a HL2EP2-nél a registry bejegyzés határozza meg, tört ide vagy oda.
<#taps><#eljen>

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Elõre is bocs az offért:

Az itt kommentezõk közül nem használja valaki a Source SDK-t, azon belül is a Hammer Editor pályaszerkesztõt?Ha igen, legyen szíves kukkantson már át a Source SDK topikba! A #485-ös hozzászólásban leírtam egy komoly problémámat, hátha tud segíteni.Elõre is köszönöm!
<#idiota>
TSL16b
A "Steam Library"-ból arra következtetek, hogy nem magyar nyelvû felülettel használod a Steamet. A magyarítás a magyar nyelvi fájlokat adja hozzá a játékhoz, ezért a játékot értesítenünk kell arról, hogy magyarul szeretnénk olvasni a szövegeket. A Black Mesa esetén a játék nyelvét külön állítani nem lehet (vagy csak nem tudjuk, hogyan kellene), a nyelvi beállítást a Steam-kliensbõl örökli.

Angolra állított Steam esetén a closecaption_hungarian.dat fájl closecaption_english.dat-ra való átnevezésével is ki lehet erõszakolni a magyar feliratok használatát, de ez nem javasolt, inkább csak végszükség esetén alkalmazható megoldás.

jackoneill90
eredetiben a tudósok beszélnek egy szobában és a lámpát ha lekapcsoltad akkor az egyik visszakapcsolta. ez is lehetett volna egy achievement.

jackoneill90

Õ alaposan meg lett büntetve.

jackoneill90
Végre elkezdthettem játszani. Nem bírtam ki , hogy ne csaljak és öljek meg mindenkit az elsõ pályán aki élt és mozgott. Egy horrorjátékkal is felért az a pálya.
Õ már összecsinálta magát a félelemtõl.

Õt mégjobban büntettem mivel ilyet csinált a kezével.

HTS s3rg1nh00
jobb kattolsz egyet a játékon a libraryben és create desktop shortcut...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

wantonly
Igen, nekem mûködik.
Rita79
Hello
Nektek mûködik a magyarítás?
Nálam egyelõre nem megy. Igaz én a Steam Library listájából indítom a játékot, mert az install mappában nem találok ikont hozzá (pedig újra indítottam a rendszert). De sztem így is mûködnie kéne nem?

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Volt olyan kritika is, hogy nem olyan pörgõs a játék és kevés az ellenfél. Nekem meg pont ez tetszett benne, végre egy ilyen jól kiegyensúlyozott FPS.
Nem a pörgés és a rail shooter féle játékmenet a fontos, ahol másodpercenként kell 25 ellenfelet lelõni, ahol az ellenfelek csak asszisztálnak. Pont ezért untam meg a COD-okat, ahhoz már lassan kötelezõ tartozék lesz az extasy tabletta, mert minden rész gyorsabb, és gyorsabb a régebbinél.

Na igen, plusz adalék, hogy a lövöldözõs akció csak a játék kisebb %-át teszi ki, sokkal több az ügyességi/gondolkodós rész, ez sokaknak idegesítõ és unalmas lehet (számomra a gyáras-szállítószalagos pálya az egyik kedvenc). A másik, nemrég toltam végig az MW3-at, a kemény 4 és fél órás játékidejével, ahol meghaltam kb. 2-szer, míg a Hl-ben vagy 30-szor, asszem érezhetõ a nehézségbeli különbség. A hangulatról nem is beszélve. És ja, nálam magasan nyer a HL. 😊 Ha végeztem, veszem is elõ a Hl2-t.

Aquir
Hogyha nem fizetsz érte, nem kérnek pénzt érte, és megeszed.. akkor ne nyafogj😊   A HL1 nem fog jobb élvezetet nyújtani, és tudod azt követték 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Jani21
"Lehet hazahúzni és csinálni ingyen egy saját játékot."

Kedvenc játékaim közé tartozik a Half-Life széria és a mod is nagyon tetszett, jó volt nosztalgiázni általa. Azonban a fenti kijelentéseddel mélységesen nem értek egyet és nem tudok elmenni mellette hozzáfûzés nélkül. Többször olvasom elég sok helyen, hogy "ha nem tetszik csinálj jobbat" és ennek változatait. A tõled származó fenti idézet is ebbe az irányba megy el. Én ilyenkor csak ezt mondogatom magamban: Szakácsnak kéne talán lennem, hogy kritizáljam az ételt?

wantonly
Ez gyors volt! Már kezdem is elölrõl. <#eljen>
HTS s3rg1nh00
ez az iq-szûrõ,50 felett tudsz csak túljutni azon a ponton.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Space+Ctrl

Empty
Hát én nem vagyok oda érte! Az elején egy vezérlõteremben két vagy hány fémláda és fönnt egy szellõzõnyílás! De lehetetlen följutni oda! Érdekes végigjátszós videón az illetõ egybõl fölmászik a dobozokra. Nekem semmi! Azt hiszem ennyi elég is belõle egy idõre!

fasza, hétvégén elkezdem elölrõl 😄
Béluska74

If you give a little love you can get a little love of your own

ezt adom )
engem leginkább az zavar hogy manapság a játékosok egy jelötös része már NEM IS AKAR alkalmazkodni az adott játéknak a stílusához, mert pl: hiába fps a Half Life 1 meg az Unreal Tournament 1 akkor is ég és föl különbség volt a(meg még van is szerencsére) két játék között, és bizony hozzá kellet szokni az új játékmenethez ha az UT után megtetszett a HL1 világa is.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Végigtoltam én is már többször. Nekem bejött.

Látom megint, mint minden fórumban van "hõs" hozzászóló.
Gyerekek ez csak egy mod. Egy rajongói mod. Mi a reteknek kell harsogni, hogy szar? Így nehéz ugrani, divatjamúlt,stb.
Nem tetszik ne játsz.
Lehet hazahúzni és csinálni ingyen egy saját játékot.
Ember, egy 1000 éves játékról beszélünk.
Sajna az idei felnövekvõ társadalomnak ez kell, mert sajna ilyenek vagytok:
ostobán egyszerû pályák, csak a látvány, mert tartalom már nem lényeg.
A mai emberek ebben élnek.
Ez szerintem most is és akkor is egy hangulatos és jó játék lett, tény hogy vannak benne hibák de ismét kiemelném, hogy nem 2 év alatt készült el 1000 ember segítségével. Mellesleg egy-két mai több évig készült játék egy nagy fos. Sajnos ma másra van igény, akkor semmi baj, lehet másik játékot "lelopni" a hálóról meg megvásárolni sem divat.
Ez akkoris hangulatos lett. Ja és egy slussz. A crysis 2 is jó )))
Senkit nem állt szándékomban "bántani" csupán véleményt formáltam...
zooleeh

Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit

<#nevetes1>

koschwarz
<#taps>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Aquir
😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Aquir
lambda core, Xen teleporter

JaSoN HuNTeR
Hol van pontosan a játék vége?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Devv
Na én is végig toltam...
Devv
Ott egy részt kompletten ki lehetett kerülni némi dobozok egymásra pakolásával. Rögtön lift, nem ám dupla torony meg rakás akna, katona...

'Hivatalos' oldalon van torrent letöltés. Az jó.

Melyik verziót szedted le? Melyik volt a rossz, és melyik a jó? Torrent/RelízNév, és méretre mekkora.
és akkor ez még csak a jéghegy csúcsa, most néztem meg hogyan próbálja megoldani a lézeres aknákkal teli raktárt(hl1-ben még egy atomrakéta is volt ott) inkább nem fûznék hozzá semmit se csak fogtam a fejemet ez miez. <#wow3>

Ryder62
XD

Ez kb olyan mint mikor élõben közvetítették a játékot még megjelenés napján és a srác ott bénázott a nagy zöld dobozokkal a csatornás pályán még az elején. Amik sínen futnak és a dobozokon át vezetett az út alul meg csatorna volt vízzel és leesve instant halál. Bammeg kb 25X eset le az a szerencsétlen, ennyire béna játékosok vannak? Ott kb az utolsó elõtti ládánál haltam meg elsõre, addig is rém egyszerû volt eljutni. Összesen ha kétszer háromszor ha lezuhantam és az is inkább azért mert kapkodtam.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

jahhhj -.-' épp tegnap néztem végig a BMS videóit.... én még nem láttam embert ennyit bõgni azon hogy nem tud felugrani/átugrani egy akadályt, WTF mi történt emberek :-D ??? hová jutottunk az ezredforduló óta?

ha valami nem ment akkor nekiálltam gondolkodni vagy kikeresni a netröl a megoldás nem nekiállni rinyálni meg verni az asztal habzó szájal.

na és amit a surface tension résznél levágott az már inkább röhejes volt.

-turns flashlight on and walks into the open with a bright orange suit-

phil-> "HOW THE FUCK DID THEY SEE ME?!"

Világpolgár
ebbõl a szempontból viszont a mai játékok intelligensebbek!