Black Mesa: Source
-
Eddig két napja játszok vele és hatalmas. Anno még a kezdetek kezdetén, fiatalon volt szerencsém találkozni a HL1-el és a kiegészítőkkel. Nem tudnám felsorolni, hogy mennyiszer vittem végig, így jó volt látni az ismerős helyeket új grafikával. Volt egy-két hely, amit kivágtak, bár ezek többnyire csak lassították a játékot, azért akadt néhány ami hiányzott.
Többekkel együtt kell értenem, ez a mai korba már nem való, és a mai játékok hibája a rövid játékidő és a gondolkodás csökkentése (hiánya?).
A monotonitást nem értem egyeseknél. Egy mai FPS azért nem monoton, mert nincs időd szétnézni, csak jönnek az ellenfelek és rohanunk. Itt ha körbenézünk mindenhol apró meglepetéseket fedezhetünk fel, bár jónéhány csak a fanatikusoknak fog feltűnni.
Már évek óta ha FPS-ről van szó, akkor hard//veterán fokozaton játszom, hogy adjon is valami nehézséget, itt megizzaszt a medium. Öröm volt látni (újra), hogy a 100/100-as élet/pajzs kb egy-két percig elég, utána 30-40 élettel nyomultam előre. Sokszor előfordult, hogy 10 alatt voltam és ilyenkor bizony kellett figyelni rendesen, nem segített ha megállok 2 másodpercre, hogy visszatöltődjek, mert ilyen nincs :D
Nincsenek hatalmas villogó feliratok, hogy "Erre menj" vagy "Ezt nyomd meg!", bizony így nehéz
Nekem nagyon tetszik, elismerés a készítőknek. Szívesen látnék egy-két játékot még így.