Black Mesa: Source
-
Nyomokban Spoiler!
Hát, én pl a rakétás dolog után kicsit untam a játékot egészen a feldolgozó üzem végéig. A biocomplex már megint jó volt és hangulatos. Elég sokáig raktárakban, üzemekben, silókban kellett menni + közben vonatozni is kellett. Valahogy egy idő után borzasztóan monotonak voltak a pályák.
Egyébként ez elméletileg egy kutató intézet. Mégis olyan érzésem van hogy raktártelepen mozgok. A legelső pálya volt tudományos labor, az office complex meg a biodome eddig ahol tartok. És még ott a lambda Complex. Akárhogy számolom összesen 3 kutató laboron megyünk keresztül + egy iroda komplexumon. A többi pálya meg karbantartó járatok, raktárak, üzemek, szállítási szektor stb.
És mivel jó hosszú játék monotonná válnak a pályák.
Azért a mai játékok lehet rövidebbek de pálya tervezés szempontjából jobbak mint a régebbiek hisz gyorsan váltakoznak a pályák, nem lehet megunni őket.
Az ügyességi részek tetszenek hisz nem agyatlan fps így. Viszont a régi ugrás + gugolás kombó már divatja múlt. Mikor 30 centit nem tudok megmászni és így tudok csak felugrani kicsit bosszantó.
Egyébként ez a "régi játékok jobbak" szöveg csak az idő függvénye. Majd eljön az az idő mikor a mai játékokra mondjuk majd ezt hogy "bezzeg régen 2010-ben..."
Az idő megszépíti az emlékeket.
A játékidő sem véletlenül rövid ma már. Akár mennyire vártam a black mesát ha Xen is hátra lenne, tuti hogy kicsit félre tenném. És gondolom nem csak én, de sokan nem is folytatnák. Felmérések szerint elég sokan hagyják abba a játékokat és nem is fejezik be. Ha nem fejezi be az vevő veszteséget is jelent hisz gondoljuk el ha egy játékból lesz 2. 3. rész azok akik abbahagyták az elsőt nem fogják megvenni a többit.
Ezért vannak belőve 6-10 órákra a játékok. Ez az a határ ahol még minden játék érdekes és játszatja magát. (érdekesség képen első nap az elejétől lenyomtam a blast pit-tig, 2. nap blast pit-től az on a rail végéig. Kb 8-10 óra játékidővel idáig. Innentől kezdve csak napi egy-két órát játszogatok vele. Véletlen?
)