• wanek
    #94
    Írtál te mást is, ráadásul egészen nagy vehemenciával, nem kell mosakodni. Remélhetőleg a lopást nem hozod elő ismét egy másik topicban, mint ahogy azt eddig is tetted.
    Az emberek egyik jellemző tulajdonsága, hogy amit ingyen megkaphat, azért hülye lenne fizetni. Természetesen törvényes dolgokra gondoltam. Az már más kérdés, hogy a nem etikus törvényeket én pl. a magam számára nem tartom betartandónak. Ilyenek pl. azok a törvények is, amiket bizonyos érdekcsoportok erőltettek rá a törvényalkotókra a saját tisztességtelen hasznuk biztosítására. Ebbe a csoportba tartoznak a kiadók, a bankok, a biztosítók, és még sorolhatnám.
    Tömörített zenéért (MP3, WMA, stb.) szerintem hülye, aki fizet, nem ugyanaz a minőség. Ha már minden áron fizetni akar, akkor vegye meg az eredeti CD-t. Az már más kérdés, hogy a CD nem éri meg az árát, és a rajta található zenék nagyobb része csak töltelékanyag, hulladék, amit az ember szívesen nélkülözne.
    A filmek tekintetében is hasonló a helyzet. DivX/XviD formátumért hülye, aki fizet, nem ugyanaz a minőség. Inkább vegye meg eredeti DVD-n, ha már mindenáron fizetni akar).
    A DRM-mel ellátott zenéket (WMA) és filmeket (WMV) én egyenesen betiltanám. Gyenge minőséget kínál közel az eredetivel azonos pénzért, ráadásul korlátozott felhasználhatósággal párosítva. Ez a felhasználók szándékos becsapása. Erre persze lehetne mondani azt, hogy "a hülye ember haljon meg", vagy "a tanulópénzt meg kell fizetni", de azért is vannak törvények, hogy ilyesmi elvileg ne fordulhasson elő. A rossz törvényeket pedig szabotálni kell.