• sajoati
    #52
    A cikksorozat alapotlete jo.

    Web2:

    Valoban egy marketingfogas a dolog, hiszen az a sok szolgaltatas, amit web2-nek neveznek, nem egyszerre indult es ert revbe. Az emberek folfedeztek, hogy a web tobb mindenre jo, mint gondoltak volna (vagy amennyire hasznaltak) a savszelesseg megnott, sok mindent joval egyszerubb megoldani (mindenfele tartalmak megosztasat pl.), kiszelesedett a webet okosan hasznalok tabora, 2.0 alatt erthetjuk ezt a folyamatot.

    (Az igazi web 2 az lenne, amikor visszaterunk a terminalos elereshez, de azt mar lehet, h web 3-nak fogjak hivni, ennek kezdemenyei mar most megvannak, csak ki az a hulye, aki ceges levelezeset pl. google mail-en intezi. (Most komolyabb cegrol beszelunk.))

    Amit 2.0-kent reklamoznak joreszt, megvalosithato volt korabban is, netvibes pl. RSS feed olvasoval, tile-ba rendezett, elmentett bongeszo beallitassal, laptoppal, Flick3r egy ingyenes tarhellyel, stb. (Sot, egy pendrive-ra masolva mondjuk egy operat, "hordozhato" bongeszot kapunk.)

    Valahol volt egy ilyen lista, hogy web1->web2, mi mas, mit mi valtott fel, de ha megnezzuk, sok dolog allando maradt (ebay, amazon, fajlcsereles (bar vhol a torrent-et is 2.0-nak irtak, haha)), a fejlodes nem szakaszos.


    Viszont minden olyan cikket tamogatok, ami a web fejlodeserol, az ertelmes bongeszesrol szol, szoval grats.