• mogyi925
    Már itt az SG fórumain is kifejtettem a véleményem a vistáról. Ilyen szempontból az XGL-es Linuxszal is ugyanígy vagyok: nem kell a púder, használni szeretem a gépet és az oprendszert, nem gyönyörködni benne. Az más kérdés, hogy az XGL szép, gyors, ingyenes, és megy mai hardveren is. A fentiek közül az Aero legfeljebb kettőt tud teljesíteni.

Általában - és erre a Vista is jó példa, a beépített tűzfallal, az Ie7-tel, a felhasználók kezelésével stb stb - ha kíváncsi vagy, mit fog tudni a következő Windows, nézd meg a többi oprendszert. Ugyanúgy, ahogy annak idején az MS-DOS gyakorlatilag a VMS lebutítása volt, később is megfigyelhető ez a tendencia (elég csak az IE és az Opera, Firefox témára gondolni, már csak a tabbed browsing miatt is). Bátran jelentem ki, hogy a Vista egy fostalicska, és a beharangozottnál jóval kevesebb újdonsággal szolgál. Windowson újdonság, más platformokon évek óta ismert és működő dolgok. A Unix (és a klónok) szinte a kezdete óta képes a felhasználók normális kezelésére (jogosultságok, csoportok), MS meg arra büszke, hogy tizenX év után a Win is? Bravó.

Miből gondolod, hogy nem ismerem?

Ott virít a logómon a pingvin, igen. A többi emblémát is felismerted?

A logód alapján egy nyelvész vagy, ha ilyen jól írsz magyarul, vagy egy nacionalista hazaáruló. Gameplusz (#51) pedig egy kékszemű nindzsa, aki lélegeztetőgépen él, és az itt fórumozók többsége is valamilyen képregényhős.

Menj inhább aludni, köpött a maci.