181
  • DjDano
    miért van az hogy minden linux fan tök ideges lesz ha vitáznak vele? :DDD

A hülyeségeket meg nem kommentálom amiket írtál... illetve egyet mégis, mivel a gépek több mint 90%-án windows fut, így az újítások akkor is újítások, ha szerinted a linux már rég tudja ezeket... amire azért nem vennék mérget

• psishock
    "kékszemű nindzsa, aki lélegeztetőgépen él"
    szeeegény sub-zero =) ilyet se mondtak még rá
  • kbupdate
    http://www.winfuture.de/news,27109.html
    butuskák
  • kbupdate
    AHHOZ KÉPEST HOGY SENKIT SE MÉRDEKEL A VISTA, MEG ÚGYSE KELL SENKINEK, PLÁNE NE MVESZI MEG SENKI, HAMAR ÖSSZEGYŰLTEK ITT AZ EMBEREK!

De nézzük bármely más Windows Vista-s hírt:)
  • Morden23
    "nem kell a púder, használni szeretem a gépet és az oprendszert, nem gyönyörködni benne"

Eszedbe ne jusson meghatározni azt, hogy kinek mire van igénye.
    Ha ez lenne az általános vélemény, akkor kockaautók és egyenruhák lennének csak a világon. Én szeretek benne gyönyörködni is, és attól, hogy pl. nekem az "egyedivé tétel" nem a forráskód böngészését, hanem az igényes munka- és szórakoztatóplatform felépítését jelenti, nem kéne itt ezzel érvelni.

"Az más kérdés, hogy az XGL szép, gyors, ingyenes, és megy mai hardveren is. A fentiek közül az Aero legfeljebb kettőt tud teljesíteni."

Attól, hogy valami nem ingyenes, attól még nem szar. Ahogyan attól még nem jó valami, mert ingyenes. És milyen mai hardware-en? A sok torrentező-décéző letöltőzseni kénytelen erős masinát tartani a játékok miatt. Többen azt monddják, hogy "majd akkor váltanak, ha lesz DX10". És a DX10 játékok alá milyen gép kell majd? Olyan, hogy 2 Vista is boldogan futna.

És mellesleg ki volt az, aki a Linux tagadhatatlan érdemeit fikázta? Bármennyire nem tűnik fel neked, pl. itt az SG-n érdekes módon mindig a "Winfos bazze, Linux az isten" hozzáállású emberek robbantják ki a WIN VS. LINUX vitákat.

"Ott virít a logómon a pingvin, igen. A többi emblémát is felismerted?"

Ez kit érdekel?

"vagy egy nacionalista hazaáruló"

Remélem, egész életedben számítógépek között kell dolgoznod, és nem fogsz emberekkel találkozni. Te az életben is ilyen hangnemet használsz? Mert ha igen, akkor szerintem egy ép csont nincsen a testedben...

"az itt fórumozók többsége is valamilyen képregényhős."

Komám, ezt te mondod a logóiddal, a mindentudásoddal meg a tirpák stílusoddal? Nagy élmény lehet névtelenül-arctalanul-veszély nélkül Windows-t fikázni, aztán "lehazaárulózni" egy másik véleménnyel élő embert "egy logo alapján". Kisfiam, a te logódban hol a nacionalizmus?

• izb
    hehe 449ft én is kiadnék de itt dollárról van szó.elírtam:)
    atomot a sok köcsögnek......
  • izb
    itt a nagy vicc az árban van!!!
    Ki a tököm fog 449ft-ot kiadni egy op rendszerre?
    És akkor csak egy op rendszered van.Ez egy vicc microsoft egy köcsög pénzéhes banda.
    Ezek után forever warez.
  • mogyi925
    Már itt az SG fórumain is kifejtettem a véleményem a vistáról. Ilyen szempontból az XGL-es Linuxszal is ugyanígy vagyok: nem kell a púder, használni szeretem a gépet és az oprendszert, nem gyönyörködni benne. Az más kérdés, hogy az XGL szép, gyors, ingyenes, és megy mai hardveren is. A fentiek közül az Aero legfeljebb kettőt tud teljesíteni.

Általában - és erre a Vista is jó példa, a beépített tűzfallal, az Ie7-tel, a felhasználók kezelésével stb stb - ha kíváncsi vagy, mit fog tudni a következő Windows, nézd meg a többi oprendszert. Ugyanúgy, ahogy annak idején az MS-DOS gyakorlatilag a VMS lebutítása volt, később is megfigyelhető ez a tendencia (elég csak az IE és az Opera, Firefox témára gondolni, már csak a tabbed browsing miatt is). Bátran jelentem ki, hogy a Vista egy fostalicska, és a beharangozottnál jóval kevesebb újdonsággal szolgál. Windowson újdonság, más platformokon évek óta ismert és működő dolgok. A Unix (és a klónok) szinte a kezdete óta képes a felhasználók normális kezelésére (jogosultságok, csoportok), MS meg arra büszke, hogy tizenX év után a Win is? Bravó.

Miből gondolod, hogy nem ismerem?

Ott virít a logómon a pingvin, igen. A többi emblémát is felismerted?

A logód alapján egy nyelvész vagy, ha ilyen jól írsz magyarul, vagy egy nacionalista hazaáruló. Gameplusz (#51) pedig egy kékszemű nindzsa, aki lélegeztetőgépen él, és az itt fórumozók többsége is valamilyen képregényhős.

Menj inhább aludni, köpött a maci.
  • psishock
    "Nincs kedvem 64 bites gépet venni."

Lesz 32bites verzió is ha itt vagyunk, de az új procik eleve 64bitesek, már a value klassza is :) megint ott vagy, hogy ha ararsz ha nem 64biteset kapsz ;)

kben nem kell ahhoz SP1, alapból is lesz Classic 2d gui =), ami természetesen kevesebb erőforrást igényel
  • DjDano
    szerintem nem én fikáztam hanem te... egy oprendszert mocskolsz, amit nem is ismersz... ha ez neked érvelés, akkor fogalomzavarban szenvedsz.

Amugy neked hiába érvelnék, totálisan elfogult vagy ez minden szavadból látszik, na meg a logódon is ott vírít a pingvin...
  • gameplusz
    Nincs kedvem 64 bites gépet venni. De ha netalántán hamar lesz Vista SP1, és lesz benne Windows Classic skin, akkor egy próbát megér. Addig kinemszarjale téma ez is.
  • psishock
    jajj a 64bites xp driver, stb támogatásából nem akarsz kérni, azért a Vista igen más lesz ebből a részből. Ez az xp-t direkt fogja felváltani és rendes támogatást fog kapni.

A tuner gondok kizárólag software vagy driver beállítási gondok lehetnek, amit meg kell oldanod és ok lesz. Még 3d alatt is, muszáj. =)

"Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tűzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.)."
    ==>"Ez újdonság? Nem tudom nekem már több éve van az OS-emben :)"

Igen de nem alapból hanem telepítetted, vagy nem win-t használsz ;), de itt native lesz elméletileg.

"Hozzáteszem, az hogy DX10-et nem rakják bele a XP-be az is csak azt mutatja, hogy a kutya se váltana operációs rendszert, ha nem kényszerítenék rá." Bill mindíg is értett a marketinghez ;), de az egész IT üzletrendszer is így gondolkozik, minden hw és sw gyártó. válltoznak a foglalatok stb. Persze, hogy a pénz az első és nem a te kívánságaid =), nem vöröskeresztek.

"az emberek nem fognak váltani PCI-E-re, mert annyival nem jobb?"
    az emberek váltottak így is úgy is akár jobb akár nem, nem volt sok választásuk (mint hogy nem lesz a Vistánál sem ;), az új procinak memónak új alaplap kell, az új alaplapok meg alapból pci-e sek. A kártyák nagyrésze is pci-e s, és az AGP változata a kártyáknak (már amíg vannak) azért jóval drágábbak mivel limitáltabban gyártják őket (nem beszélve, lehet hogy tényleg lassabbak? :). De ha meg is veszik őket, akkor is előbb utóbb le kell cserélniük a komoplett gépüket mert már igen kihalóban az AGP és megint csak számolhatunk a pci-e beruházássa. A sorsot nem lehet elkerülni.

Azért érdekesen gondolkozik az aki beruház egy erős AGP geforce 7s-be egy régi proci/memo/alaplap kombóval. Kíváncsi vagyok milyen százalékban használja is ki a kártya erejét... ;)
  • Inquisitor
    "nvidia többször is leszögezte, hogy PCI-E-s kártyákat fognak csak csinálni, aztán az eladási mutatók miatt csináltak AGP-set pár hónappal később"

Ez csúsztatás, az OEM gyártók sírták ki upgrade lehetőségként, ha olyan k*rvajó lenne az eladási mutató, akkor nem 1:20 arányban gyártanának csak AGP-s kártyákat. Egyébként ha AGP kártyánál fullon van a memória, akkor kenheted hajadra, PCIE esetén meg pont nem, ráadásul ez pont a gagyikategóriás kártyáknál jön ki hamarabb.
  • mogyi925
    Bravó, ügyes vagy, beszóltál. Nesze cukorka, leülhetsz, símogasd meg a buksidat, és olvasgasd tovább a pofádba nyomott reklámhíreket.

Egyébként tudnál mutatni egy olyan hozzászólásodat, amiben nem másokat fikázol, hanem esetleg _érvelsz_? Kerestem ilyet, de nem találtam...

BirAndras: senki sem mondta, hogy túrnod kell a forráskódot. Csak megvan rá a lehetőséged.
  • VRSDM
    jut eszembe forráskód... :)
    egyszer elolvastam a windows-nak a szerőzédését
    amit ugye innen mindenki szépen elfogadott
    hányotokat pereljem be?
    ugyanis ilyeneket tartalmaz a röpke 404 oldal
    "szerződéssel elfogadom hogy nem kutatok a winodows működése után"
    "... sőt még csak bele sem fogok gondolni..."
    naugye miket irunk alá?
  • VRSDM
    nemtudom hogy honnan és miuton de mi kapjuk folyton postán a windows-okat meg az office-okat (anyám tanár szoval valami emiatt van azt tudom) de nemis fikázódok, ugyse rakomfel még ha majd meghozza a postmen akkorsem, előbb kéne alá vaskarika
  • Warpcore
    Nem arról van szó hogy forráskódot bújsz passzióból, hanem az hogy gyökereitől egy logikusabb és rugalmasabb rendszert kapsz

Egy mai distro-t mndenféle előképzés nélkül feltud rakni akár egy titkárnő is, és az irodai munkára rögtön tökéletesen tudja használni.

Érdekes, hogy aki életében nem hazsnált még kompjutert az a linuxal hamarabbb megbarátkozik mint egy Win-el,) (akár előbbi példa)

És igen, ha egy telljes multimédisá rendszert akarsz összerakni ezt azt még le kell szedni, ne'adj isten lefordítani forrásból.. de ezekhez is ovisszintű szájbarágós HOWTO-k állnak a rendelkezésedre.

Vagyis az elején viszonylag sokat kell vele piszmognod hogy úgy működjön ahogy te akarod, de ennek az eredménye az hogy:
    -úgy működik ahogy te akarod =)
    -eközben tanulsz is és nem Win-crackvadász kalandokkal gazgadogsz hanem hasznosítható informatikai alaptudással
    -körülbelül 3-4 nap alatt megvagy vele és utána a büdös édeletbe nem kell többet foglalkoznod vele, nem fog fagyni, nem fogja felenni idővel a memóriát,nem száll el uj progrmafrissítéstől..
    (ugyhogy még az a gyakori kifogás sem lehet helyénvaló hogy én elfoglalt-dolgozó ember vagyok
    -2 hétvége du-tánod van rá..ha akarod..mert ha nem akarsz linuxot akkor semmi értelme,))
  • arrrtemis
    1 hónapja használom a Vista Beta-t, full megvagyok vele elégedve. Ja, hogy több az erőforrás igénye? Az XP-nek is több volt mint a 98/ME-nek, még is azt használjátok :) Amúgy szvsz a cégek nemigen fognak hamar átállni rá (mivel nap mint nap tapasztalom, hogy rengeteg cégnek elég a win98 is...)
    Aki azt írta, hogy külön SATA driver kell xp telepítéshez annak azt üzenem hogy ez biz alaplap függő. Napi 3-4 XP-t installálok, és a legtöbb alaplaphoz ha SP2 integrált XP-t telepítesz nem kell a SATA drivert betölteni... ne a saját olcsó lapodból indulj ki...
  • k0zi
    64 bites windows xp is van, és linux is már nem is tudom mióta.
    Csilivili 3D-s motort meg majd megnézem, hogy barátkozik meg a TV tuner képével, mert Linux alatt ez volt az egyik legnagyobb problémám, hogy nem tudta ráhúzni a 3D-s desktopra a TV képet.
    Egyébként aki már látta az Xgl-t az nem fog hasraesni a Vista GUI-tól :)
    "Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tűzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.)."
    Ez újdonság? Nem tudom nekem már több éve van az OS-emben :)
    Hozzáteszem, az hogy DX10-et nem rakják bele a XP-be az is csak azt mutatja, hogy a kutya se váltana operációs rendszert, ha nem kényszerítenék rá. Vajon miért csinált az nvidia AGP-s kártyákat a 7-edik szériás geforceok alá? Mert rájött, hogy az emberek nem fognak váltani PCI-E-re, mert annyival nem jobb? (nvidia többször is leszögezte, hogy PCI-E-s kártyákat fognak csak csinálni, aztán az eladási mutatók miatt csináltak AGP-set pár hónappal később)
  • oneman
    még azt vegyétek figyelembe, hogy ami kinnt van ár, az valszeg kanadai dollár...
  • Puskapor
    Jah sorry elcsesztem nem neked akartam írni hanem annak akinek az üzenetére te is reagáltál :)

LOL sorry
  • DjDano
    "Ha ez így fog menni ennek a f0stalicskának a megjelenéséig (ti. minennap egy-egy semmitmondó hír a pistáról), bizisten addig nem olvasok többet sg-t"

szerintem jobban járnánk mi is ha nem olvanál sg-t de legalábbis ne kommentelj, mert csak saját magadat járatod le vele...

komolyan annyi "okos" ember van itt, hogy hozzájuk képest a szőke nők zsenik
  • Puskapor
    Nézd sztem vagy felrakod vagy trükközöl,mert megint eltelik egy év és kihal az xp mint a 98!!!
  • Arthas
    Mi az hogy csak flopy eszi meg?:D
    Nincs is flopy meghajtóm ,mégis feltudtam rakni a drivereket:D
  • BiroAndras
    SATA vinyód van? Ugyanis azokat alapból nem ismeri fel a telepítő.
  • DjDano
    "Aki felteszi magának ezt a Winfos Vistát, az meg is érdemli azt amit kap szerintem (sok láma)..."

Akinek csak egy ilyen idióta benyögésre tellik az meg kussoljon.... a legnagyobb láma te vagy itt megsúgom

• BiroAndras
    "Megvárom a directx10 hack-et windows xp-re, vagy nem fogok új játékokkal játszani."

Akkor nem fogsz játszani. XP-re nem lesz DX10, mert a driver model nem teszi lehetővé.

"Egyébként ott az OpenGL 3.0, platform független. Nem értem miért nem lehet azt használni."

"Az meg hiú ábránd, hogy majd kevesebb memóriát eszik"

Többet fog enni, mivel több szolgáltatás fut. De nem olyan sokkal többet eszik, mint az XP. És a memória egyébként is olcsó.

"meg majd a "háttérbe" helyezi magát"

Már az XP is ezt teszi.

"max kilő 1-2 processt, azonban ezeket a task váltás után szépen újra kell majd indítania."

Nem lő ki process-t. Nem viccből futnak azok, hogy csakúgy ki lehessen lőni őket.

"Ha pedig kiszedné a dolgait a memóriából, az annyit jelentene, hogy egy alt-tabnál vissza kell írnia magát."

Ha kevés a memória, akkor pontosan ez fog történni. De csak ha kevés. Ilyenkor nincs mit tenni.

"És akkor még nem beszéltünk arról, hogy valaki ablakban játszik annak bizony a vista zabálni fogja az erőforrását."

Ablakban nem szokás játszani. Maximum a játék fejlesztése közben, mert az Alt+Tab nem mindíg müxik. Viszont a Vista elvileg ebben is segíteni fog, mivel ez egész desktop Direct3D-vel megy.
    Egyébként mi baja van az ablakos futtatásnak? Én úgy tudom, hogy csak az OpenGL progik nem mennek rendesen ablakban.
  • HUmanEmber41st
    Hm, nekem CDről települ az XP :) :) minden driverrel
  • BiroAndras
    "szvsz a Linuxról _tudod_ pontosan, hogy mit csinál, hiszek doksi is van, forráskód is van."

Ki az aki átnézi a forráskódot, vagy akár a doksit? Én tuti nem. Nincs időm ilyen hülyeségekre. Azt akarom, hogy tudjak rajta dolgozni és játszani különösebb erőfeszítés, és kellemetlenségek nélkül.
    Egyébként akinek nagyon kell a win forráskódjába is belenézhet. Dokumentáció meg annyi van, hogy belefulladsz, és az még ingyen is van nagyrészt. Persze lehetne még több és jobb, ez tény, de nem hiszem, hogy ezen a forráskód segítene.
  • psishock
    javaslom, hogy nézd meg a betát, ott szépen demonstrálva van a mûködése =)
    ha alt-tabbolsz akkor se dobja vissza a 3d-s gui magát, és addig 2d marad ameddig valamilyen 3ds alkalmazást észlel a háttérben. Nyilván, hogy több memót eszik, de inkább ezzel táplálkozzon mint a procival+karival =), a memo manapság már viszonylag olcsó 2-3gigát össze lehet dobni annélkül, hogy földhözvágódna az ember, ez bőven elég akár játszásra akár melóra Vista alatt, a legjobb tudomásom szerint.

...amúgy nem igen valószínû hogy lesz xp hack ;), de nem látom az akadályát miért is lenne ez itt gond, max dx9c-s hardware-n nyomod őket és kész. Azért még az is igen szép látványt tud produkálni.
  • BiroAndras
    "Miért is váltana xy Vistára? Mert erőforrásigényesebb?"

Nos nézzük, miért:

Hátrányok:
    - Memória több kell neki, de az úgyis van, hiszen a játékoknak is kell. CPU-t meg kevesebbet eszik, mert a GUI-t a GPU rendereli.

Előnyök:
    - Stabilabb (új driver model, user mode GUI, stb.).
    - Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tűzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.).
    - Elvileg gyorsabb is lesz a végleges (pl. mert a GPU rendereli a GUI-t).
    - A DX10-zel gyorsabbak lesznek a játékok.
    - 64 bites.
    - Jobb memória kezelés (részben a 64 bit miatt).
    - Alapból ismeri az újabb technológiákat, mint lp. a SATA, és a 130GB-nél nagyobb vinyók.
    - Telepítésnél a drivereket elfogadja CD-ről, DVD-ről, USB-ről, meg szinte bármiről. Az XP csak és kizárólag a floppy-t eszi meg, amievl mindíg csak baj van (pl. nincs a gépben meghajtó).
    - Fejlett diagnosztikai eszközök. Fényévekkel jobbak az XP-seknél.
    - Csillió egyéb szolgáltatás és fícsör, amit felsorolni is fárasztó.
    - És ráadásul még szebb is.
  • Inquisitor
    "A listából most kiderült, hogy a Home Basic - amely nagyjából a Windows XP Home változatnak feleltethető meg - 233 amerikai dollárnak megfelelő összegért lesz kapható, míg a Home Premium - Media Centerrel és Tablet PC támogatással kibővülve - 269 dollárt kóstál majd."

Hát így nem tűnhet fontosnak a Home Premium tudása, de elvileg a Home Basic nem fog tudni BluRay/HD-DVD lejátszást (meg talán pár egyébb multimédiás cuccot se), meg rebesgetik, hogy a Vista 32 bites verziója se.
  • Inquisitor
    Amúgy csak nekem tűnik úgy, hogy a megjelenési dátum (2007.01.30.) kimaradt a cikkből?
  • Inquisitor
    "Megvárom a directx10 hack-et windows xp-re"
    Aham, kíváncsian várom, hogy akarják belehackelni a Vista kernelét. Lol.
    OpenGL3.0? Basszus még a 2.0 se végleges ... azt meg gondolom tudod, hogy a Vista alá külön le kell tölteni az OGL drivert?
  • Warpcore
    Balu:Senki nem mondta hogy szar lessz a Vista, sőt, ez lessz a legfejlettebb, lebiztonságosabb M$ oprendszer amit eddig kiadtak..

Mi csak azt mondjuk hogy van ingyenes (GPL) alternatíva ami ugyanezt tudja, ha nem többet ,)
  • k0zi
    Megvárom a directx10 hack-et windows xp-re, vagy nem fogok új játékokkal játszani.
    Egyébként ott az OpenGL 3.0, platform független. Nem értem miért nem lehet azt használni.
    Az meg hiú ábránd, hogy majd kevesebb memóriát eszik meg majd a "háttérbe" helyezi magát, max kilő 1-2 processt, azonban ezeket a task váltás után szépen újra kell majd indítania. Ha pedig kiszedné a dolgait a memóriából, az annyit jelentene, hogy egy alt-tabnál vissza kell írnia magát.
    És akkor még nem beszéltünk arról, hogy valaki ablakban játszik annak bizony a vista zabálni fogja az erőforrását.
  • Balumann
    Sokat olvasgattam linux-ról, mert volt idő mikor kiakartam próbálni. De végülis a hallottak után úgy döntöttem hogy nincs szükségem nekem rá. Habár stabilabb, meg gyorsabb is, az is ami megy rajta, de én amiket szeretek csinálni az nekem megfelelően megy a Windows-on. (játék, net, és programok).
    A Windows Vista meg szebben is fog kinézni, meg fejlettebb driverek meg stabilabb lesz. Vista topicba írta valaki hogy próbált egy játékot és eltűntek a grafikai bugok.
    Nekem ezek a fontosak, és várom már a vista-t! De ha december után még elhúzzák későbbig akkor a beta-t felrakom és kipróbálom előtte.
  • mogyi925
    nem az a lényeg, hogy rosszul tudod-e, hanem hogy tudod, vagy ezt írták az erősen marketingszagú cikkek? szvsz a Linuxról _tudod_ pontosan, hogy mit csinál, hiszek doksi is van, forráskód is van. Windowsnál ehhez debuggerekre és elég vad kódturkálásra van szükséged. Igaz, a Linux nem egységsugarú usereknek való, bár egyre több olyan terjesztés van, amit szakértelem nélkül is lehet használni, és a Linux előnyei mellett akár Wines programok futtatására is képes (pl a csomagként feltelepíthető Wine-nal).
  • Balumann
    Ha elég a linux nem kell leváltani. Én azért nem tudok megélni rajta pár napig se.
    Nem úgy tűnik mintha olyan szar lenne hogy itt fikázzátok... Baromságokat meg amíg nem próbáltátok nem kell osztogatni
    Aki szeret sok mindent csinálni, meg játszani, mindenképp lefogja váltani. Egyrészt a fejlettebb videovezérlők miatt is, másrészt a vista megjelenése után kijövő dx 10 miatt.
    Az meg a másik, hogy leht hogy több erőforrást igényel, meg memóriát, de programok futása közben háttérbe helyezi, és kevesebbet fog mint az xp. Vagy rosszul tudom?
  • Sanyix
    Nem, már akkor láma, mert csak a grafika érdekli :)