Kiszivárgott a Windows Vista árazása

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Miért is váltana xy Vistára? Mert erõforrásigényesebb?"

Nos nézzük, miért:

Hátrányok:
- Memória több kell neki, de az úgyis van, hiszen a játékoknak is kell. CPU-t meg kevesebbet eszik, mert a GUI-t a GPU rendereli.

Elõnyök:
- Stabilabb (új driver model, user mode GUI, stb.).
- Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tûzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.).
- Elvileg gyorsabb is lesz a végleges (pl. mert a GPU rendereli a GUI-t).
- A DX10-zel gyorsabbak lesznek a játékok.
- 64 bites.
- Jobb memória kezelés (részben a 64 bit miatt).
- Alapból ismeri az újabb technológiákat, mint lp. a SATA, és a 130GB-nél nagyobb vinyók.
- Telepítésnél a drivereket elfogadja CD-rõl, DVD-rõl, USB-rõl, meg szinte bármirõl. Az XP csak és kizárólag a floppy-t eszi meg, amievl mindíg csak baj van (pl. nincs a gépben meghajtó).
- Fejlett diagnosztikai eszközök. Fényévekkel jobbak az XP-seknél.
- Csillió egyéb szolgáltatás és fícsör, amit felsorolni is fárasztó.
- És ráadásul még szebb is.

"A listából most kiderült, hogy a Home Basic - amely nagyjából a Windows XP Home változatnak feleltethetõ meg - 233 amerikai dollárnak megfelelõ összegért lesz kapható, míg a Home Premium - Media Centerrel és Tablet PC támogatással kibõvülve - 269 dollárt kóstál majd."

Hát így nem tûnhet fontosnak a Home Premium tudása, de elvileg a Home Basic nem fog tudni BluRay/HD-DVD lejátszást (meg talán pár egyébb multimédiás cuccot se), meg rebesgetik, hogy a Vista 32 bites verziója se.

Amúgy csak nekem tûnik úgy, hogy a megjelenési dátum (2007.01.30.) kimaradt a cikkbõl?

"Megvárom a directx10 hack-et windows xp-re"
Aham, kíváncsian várom, hogy akarják belehackelni a Vista kernelét. Lol.
OpenGL3.0? Basszus még a 2.0 se végleges ... azt meg gondolom tudod, hogy a Vista alá külön le kell tölteni az OGL drivert?

Warpcore
Balu:Senki nem mondta hogy szar lessz a Vista, sõt, ez lessz a legfejlettebb, lebiztonságosabb M$ oprendszer amit eddig kiadtak..

Mi csak azt mondjuk hogy van ingyenes (GPL) alternatíva ami ugyanezt tudja, ha nem többet ,)

/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/

Megvárom a directx10 hack-et windows xp-re, vagy nem fogok új játékokkal játszani.
Egyébként ott az OpenGL 3.0, platform független. Nem értem miért nem lehet azt használni.
Az meg hiú ábránd, hogy majd kevesebb memóriát eszik meg majd a "háttérbe" helyezi magát, max kilõ 1-2 processt, azonban ezeket a task váltás után szépen újra kell majd indítania. Ha pedig kiszedné a dolgait a memóriából, az annyit jelentene, hogy egy alt-tabnál vissza kell írnia magát.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy valaki ablakban játszik annak bizony a vista zabálni fogja az erõforrását.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Balumann
Sokat olvasgattam linux-ról, mert volt idõ mikor kiakartam próbálni. De végülis a hallottak után úgy döntöttem hogy nincs szükségem nekem rá. Habár stabilabb, meg gyorsabb is, az is ami megy rajta, de én amiket szeretek csinálni az nekem megfelelõen megy a Windows-on. (játék, net, és programok).
A Windows Vista meg szebben is fog kinézni, meg fejlettebb driverek meg stabilabb lesz. Vista topicba írta valaki hogy próbált egy játékot és eltûntek a grafikai bugok.
Nekem ezek a fontosak, és várom már a vista-t! De ha december után még elhúzzák késõbbig akkor a beta-t felrakom és kipróbálom elõtte.

mogyi925
nem az a lényeg, hogy rosszul tudod-e, hanem hogy tudod, vagy ezt írták az erõsen marketingszagú cikkek? szvsz a Linuxról _tudod_ pontosan, hogy mit csinál, hiszek doksi is van, forráskód is van. Windowsnál ehhez debuggerekre és elég vad kódturkálásra van szükséged. Igaz, a Linux nem egységsugarú usereknek való, bár egyre több olyan terjesztés van, amit szakértelem nélkül is lehet használni, és a Linux elõnyei mellett akár Wines programok futtatására is képes (pl a csomagként feltelepíthetõ Wine-nal).

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

Balumann
Ha elég a linux nem kell leváltani. Én azért nem tudok megélni rajta pár napig se.
Nem úgy tûnik mintha olyan szar lenne hogy itt fikázzátok... Baromságokat meg amíg nem próbáltátok nem kell osztogatni
Aki szeret sok mindent csinálni, meg játszani, mindenképp lefogja váltani. Egyrészt a fejlettebb videovezérlõk miatt is, másrészt a vista megjelenése után kijövõ dx 10 miatt.
Az meg a másik, hogy leht hogy több erõforrást igényel, meg memóriát, de programok futása közben háttérbe helyezi, és kevesebbet fog mint az xp. Vagy rosszul tudom?

Sanyix
Nem, már akkor láma, mert csak a grafika érdekli 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hozzáteszem: Engem nem gyõzött meg,hogy leváltsam a linuxomat, sõt pénzt adjak ki érte. Pláne nem ennyit. 😊
Szóval mielött jönnétek itt az "m$ bérenc" dumálval😊))
mogyi925
@ értek

mogyi925
Ha ez így fog menni ennek a f0stalicskának a megjelenéséig (ti. minennap egy-egy semmitmondó hír a pistáról), bizisten addig nem olvasok többet sg-t. Kezd unalmas lenni, hogy minden kamu baromságot bevesz a fél világ ezzel a gánnyal kapcsolatban, és egymás után veszik át a híreket a portálok, válogatás nélkül.

Feltették, de nem véletlenül, hanem azért, mert tudták, hogy úgyis arrajár valaki, aki továbbadja majd a hírt, és elterjed a dolog. Ez csak ingyen reklám, nehogy túl sok felhasználó tudomást szerezzen a konkurensekrõl. Csak tudnám, mi a zsákért kell reklámozni valamit aminek a megjelenése még évek kérdése (tudom, hogy 2007-re igérik, de nem is tegnap kezdték el mindenütt reklámozni).

Nekem is herótom van ettõl a hozzáállástól.
De nem egészen úgy, ahogyan elhangzott.
Elõször is a vista-ban is lesz védelem. Hiába töltöd le, amíg nincs crack érdekesen fogod használni.
Második. Váltani akarsz Vistara? Nos ott a listaár.
De az nem lehet gerinces hozzállás, hogy "hú milyen fos, majd letöltöm!".
1. Ha fos, akkkor minek neked?
2. Ha van benned valami emberi, akkor vegyél.Aztán fikázd. akkor ugyanis már van mire. Az ingyent szarozni sokkal hiteltelenebb, mintha a pénzed miatt fikáznál, mert nem érte meg neked.
3. aki játék miatt cserél oprendszert,és ez az érve mellette az platform függetlenül láma.
4. Aki csak a játékért rak fel vistat, ráadásul warezból, és utánna még itt fikázódik, nah arra már nincsen szavam sem....

Vazze: kbupdate-el éjszakákat tudnék vitázni, de itt jelenleg még mindíg az övé a leg korrektebb megnyílvánulás...
NEXUS6
Huh találtam 2-t, szal jogos a többesszám:
FSx, meg a Crysis.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Név szerint????

Õööö... Izé.....

És még sorolhatnám!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Ohh,hol vannak meg a dx10-es jatekok...?"

Úgy kb. fél évnyire.

Ohh,hol vannak meg a dx10-es jatekok...? Majd ha kijottek es valoban annyival jobbak lesznek,hogy megerje valtani vistara es venni egy dx10-es kartyat,akkor beszelhetunk a dologrol,de addig felesleges😊
NFP
DX10 megjelenése után mindenki "láma" lesz, aki az új cuccokkal játszani akar.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

Sanyix
Háde a xp pro nekem nem tûnt annyira bizniszre fejlesztettnek :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Aki felteszi magának ezt a Winfos Vistát, az meg is érdemli azt amit kap szerintem (sok láma)...

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

Macc
Toltsetek csak le es elvezzetek😄😄😄

NFP
Crájzisz megjelenés még odébb van

De akkor viszont már kelleni fog.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

Tinman
Hú gyerekek néha kiakasztó a mentalitás...

Miért is váltana xy Vistára? Mert erõforrásigényesebb?
Crájzisz megjelenés még odébb van, minek nektek addig új bugos winfosm, nem szaggatnak eléggé a gámák? <#zavart2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Le van írva a cikkben...
Sanyix
Jó lenne tudni mi a pro utódja, mert akkor azt töltöm le 😄

kiváncsi vagyok hány kém halt meg ezért az infóért 😄

'kiszivárgot' 😄DD

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Én a legjobbat fogom csak megszerezni!
Ha már uj Winfos akkor legyen a legjobb, mellesleg ingyen lesz meg, mert sztem torrentoldalkon még hamarabb kinnlesz mint a boltokba, de én várok a HUN verziora!

NFP
Az Ultimate-nek nincs elõde 😄

Pharaoh
A Professional utóda nem az ultimate?

Megveszem ezt is! Ultimate!

← ElőzőOldal 4 / 4