Ki segít a felvidéki magyarokon?
-
Ehh. Az örök téma. Valszeg magyarság ellenesnek leszek tekintve, de akkor is elmondom. Nem birtam túl sokat visszaolvasni, de láttam, egy szörnyű tragédia újra előjött, és ez nem más, mint Trianon. A tévedések Tévedése. Nem mentegetheti magát az akkori nyertes országok vezetői tetteik miatt, felháborító amit csináltak.
De már eltelt 60 év. Felnőtt azokon a területeken már 2 nemzetség és a 3. is cseperedik. Nem fogjátok tudni visszaforditani az idő kerekét fél évszázaddal! Nagy Magyarország. Szép eszme és szép volt valamikor. De most mit akartok? Megoldásnak láttjátok, hogy azon szlovákokat, románokat, jugokat, osztrákokat mészároltok le, kik az ég világon semmit nem tehetnek, kik ott születtek, és azt a városkát, területet tekintik hazájuknak? Vagy arra számítottok hogy mint a mesékben, békében átcsatlakoznak Magyarországhoz? Az eszme beteljesítésén kívül mi értelme lennek ennek? Biztos örülnének neki, hogy ezentúl fizetnek a tandíjért, ennyi meg annyi lesz az adójuk, jöhet a vizitdíj, de nem számít, hiszen azt mondhatják, ők újra magyarok!?
Magyarnak lehet maradni odakint is, ahogy más nemzetiségnek lehet maradni idebent is. Biztos vannak emberek, kiket fütt a hazai öntudat, és nem tudnak magyarként romániában élni, de ha már oda került, tegye nagyá az ország nevét odaát.
Egyébként is, azon kivül, hogy ily mocskos módon elszakították azokat a területeket, mi jogon ragaszkodnánk hozzá? Talán ha harccal veszík el, akkor jobb? Mert mi harccal vettük el másoktól. Ugyanúgy jöhetnének visszakövetelni hazájukat, ha még élne az a pár nép.
Lehet jönni azzal, hogy milyen féreg hozzáállás, hogy beletörödünk Trianonban, de mint az elején kérdeztem, mégis mit akartok tenni? Ha vér tapad a kezetekhez az megoldás? Akkor jobban éreznétek magatokat, ha a lemészárolt gyermekek holteste felett ünepelhetnétek, hogy újra van Nagy Magyarország? Az ember mindig is ostoba marad. Talán a jövőbe egyszer eljön az az idő, mikor eltörlik a határokat, és rájönnek, mennyire felesleges az hogy a mellüket verjék az emberek hogy ez az enyém, ez a miénk. És ha más gondolt a másik, akkor verjük pépesre a fejét.
Szégyen ami felvidéken történik. De a tiétekhez hasonló eszme vezérli azokat a faszfejeket, akik most úgy hiszik, megkapták azt az országot, 60 éve irányítják, és akkor most a magyarok erre felé kaccsintanak, sőőőt, itt vannak, egykori hazájukba, mikor az már rég nem az övék? Takarodjanak innen. És jön a gyülölködés, jön a fanatikus eszme követés, és jönnek a magyarellenes villongások, magyar verések.
De az a baj, ez nem is fog megváltozni. Max ha majd 1 év múlva, kicsit csendesednek a dolgok, de minkét oldal úgyanúgy gyülölni fogja a másikat.
De legyen miénk Nagy Magyarország. Sokáig ugysem lehetne örülni neki. Kétlem hogy az EU türné az ilyen kis népirtásokat.
És most jöhet, adjátok meg nekem, mennyire köcsög vagyok.
(hja, és arról még nem is beszéltem hogy ez az ügy mennyire kapóra jön Dicső Hazánk vezetőségének, hogy az emberek kicsit másról beszéljenek, mint arról a szarról, ami idehaza történik. És úgy látszik, sikerül fokozniuk, hevíteniük a hangulatot. De persze az a birka a most nagyhanguaknak, hogy mivagyunk a birkák, mert türjük hgoy nincs nálunk a régi terület. hát persze :) )