• BiroAndras
    "Ha a felső emeletek súlya miatt roppant volna össze az alatta lévő az legalább egy fél másodpercel lassította volna kb..."

Nos, nálad sokkal hozzáértőbbek ezredmásodpercekre becsülik ezt az időt. (lásd linkek)

"És ha a robbanások azok lettek volna, akkor minden emeletnél lett volna egy hang."

Minden emeletnél volt hang. Ezt több szemtanú is megerősíti. (lásd linkek)

"A WTC-t meg teljesen úgy tervezték meg hogy kibírjon minden tűzesetet meg ilyen baleseteket."

Nem. Arra tervezték, hogy kibírjon egy ütközést egy 707-sel, és arra, hogy néhány óráig ellenálljon egy nagyobb tűznek. De soha nem tervezték a kettőt egyszerre.

"Ezt be is ismerte az épület tervezője, egyértelműen mondta hogy robbanás történt"

Igen, a gépek bacsapódása.

"majd pár napra rá azt mondta hogy biztosan a tűz miatt omlott össze. -> az épület készítője sem mondta hogy a felsőbb emeletek súlyától szakadt volna le."

Az összeomlás a tűz miatt indult meg, de utánna a gravitáció fejezte be a munkát. (lásd linkek)

"Szintén nem biztos hogy jól értettem, de az aki ellenőrizte az anyagokat. Az valami 1096 fokos tűzbe vagy mibe több percig is, és kikellett hogy bírja. Meg még magyaráztak valamit..."

Arról van szó, hogy az épületnek x óráig ellen kell állnia a tűznek. Csakhogy ehhez az acél elemeken tűzálló bevonatnak kell lennie. Ugye nem kell magyaráznom, hogy a gépek becsapódása mit csinált ezzel a bevonattal?
    Meg egyébként is a korábbi vizsgálatok szerint sok helyen eleve nem volt megfelelő a bevonat.
    A másik dolgo meg hogy az acél ugyan nem olvad meg olyan hőmérsékleten, amin a kerozin ég, de elveszíti szilárdságának 50%-át. (lásd linkek)

"Pentagon-nál ugyan ez volt a helyzet, vannak riportok azokkal akik ott voltak a Pentagonnál, mindenki mást mondott."

A média kavar csak. A pontosabb jelentések nagyonis egybehangzóak.

"Meg sztem csomó ilyen háttér infot, meg részletet nem tudsz, ezért is kéne megnézni a filmet ;)"

Én nagyon sokat tudok, mert jó alaposan utánnanéztem. Neked is ajánlom, hogy nem csak a filmből tájékozódj, hanem pl. olvasd el azt a rengeteg linket, amiket írtam.

"Találtak holttesteket a pentagonnál. A probléma hogy egyből azonosítani is tudták az összes holttestet."

Az azonosítási módszerek elég fejlettek manapság (fogminta, DNS, stb.). Mivel megvolt az utaslista, nem lehetett túl nehéz.

"a repülő nagy része teljesen eltűnt"

Ez így van a legtöbb balesetnél. A gépek apró pici darabokra törnek, és a darabok egy része el is ég. És ne feledd, hogy a gépek is üregesek, csak vékony faluk van, így összetörve a térfogatuk sokkal kisebb, mint egészben.

"pár roncs darab ami megvizsgálva nem is a boing 757 -sé a film szerint"

A film téved sok ponton (lásd előző link).

"szárnynak nyoma sincs."

De van nyoma az épület oldalán. Felismerhető roncsdarabok nemigen maradhattak.