roliika#57
"és minden más dolgot és lényt felépítő normál anyagból tevődik össze. " Lényt? Namost ez azt jelenti, hogy mindenben van sötétanyag, vagy, hogy létezhetnek élőlények akik csak sötétanyagból állnak? Mert ha igen, akkor ők ugye nem láthatók. Gondolom a sötétanyag és sötét energia olyan kapcsolatban van egymással mint a "normál" anyag és normál energia.
Olyan ez mintha ebben a dimenzióban egy másik dimenzió is létezne nem? Hiszen elvileg csak gravitációs kölcsönhatás van. Esetleg 2 dimenzió határán van ez a cucc? Ha sötétanyagból felépült lény lennék én látnálak titeket és ti nem látnátok? Sőt én kölcsönhatásba léphetnék de ti nem velem? Ha minden anyag része a fekete anyag, akkor választ adhat az "odaát" létére? Ez már Ghost kategória. :)
De nem éretem, hogy a NASA eddíg azt magyarázta, hogy iszonyat sok energia kell a sötét anyag létrehozásához és ha normál anyaggal találkozik akkor azonnal megsemmisül rengeteg energiát felszabadítva. És már pár miligrammot létre is hoztak ebből...na akkor hogy is van ez? Mit hoztak létre?
Na meg miaz hogy sötét energia? Hiszen minden ami körölöttünk van, még mi is energia vagyunk kicsit más fázisban más frekivel zizegve. :)))