Az augusztus 20-dikai tűzíjátéknak halálos balesete is lett
A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
-
legyen itt az én történetem (igen, kinnvoltam :P)
Fél 9-re kimentünk a Belgrád rakpartra (Szabadság és Erzsébet híd között, pesti oldal). 4-en mentünk, testvérem, az ő barátja és a nagyapám. Találtunk magunknak egy jó helyet, ahonnan még a beígért görögtüzet is láttuk (volna). Közben Buda felett olyan vihar volt, hogy mp-enként vagy 3 villám volt... Elindult a tüzijáték, szép volt, király volt. Úgy 9:5-10 körül egyre több embert láttunk futni a szabadság híd felé, holott itt még semmi nem volt. Aztán egyszer csak akkor széllökés jött a semmiből, hogy sokan egyszerüen földőltek. Aztán jött az eső. 10mp múlva még a korlátot sem lehetett látni (igen, a FELSŐ rkp korlátját(!)). mindenki sikított, ordibált, rohant, többen a házak tövébe menekültek (nekünk nem kellett, mi ott voltunk. Nekünknyomultak páran, a fölöttünk lévő ablakok redőnyeit kinyitották, hogy legalább valami fedezéket adjanak nekünk. A tüzijátékok vagy 2x akkorár robbantak mint kellett volna (gondolom a víz tesz valamit velük), és a szél miatt a még izzó cucc kezdett esni a rakpartra. Aztán abbahagyták, mivel egy idő után még a robbanásokat se lehetett látni, csak hallani, látótávolság max. 5 méter. Sikítozás, minden. Aztán el KICSIT gyengébb lett (azért még mindig a nyár egyik legnagyobb esője volt, a szabadságszobor körvonalai kb látszottak (kivilágítva...), újra elkezdték lőni a cuccot (sok fel sem robbant, és leesett a városra, ha jól tudom még mindig KERESIK őket (lol)). Nagyapámnak elege lett, úgy elkezdett futni, mint egy röviddávfutó (életemben nem láttam még ilyen gyorsan futni), elvesztettük, később kiderült, otthon megvárt minket. tesóm barátját otthagytuk egy redőny alatt az elektronikus cuccokkal, a testvéremmel meg rohantunk a lakására zacskóért a laptopnak, mobilnak, fényképezőnek,stb... és esernyőért. aztán mire visszaértünk a rkp-ra már elállt. én gyalog kb. 1,5 órára lakom onnan, még jó hogy a testvérem odaköltözött a kálvinhoz az egyetem miatt. bőrig áztunk mindketten (szó szerint, még ott is :-). aztán amikor hazaértünk, akkor láttuk a híreket a fáról meg a két hajóról. legalább a tűzoltóknak nem kelett oltaniuk a hegyet...