• Epikurosz
    #50
    Nem hiszem, hogy a kávétermesztők a c-vitaminra, mint konkurrens termék tekintenének. Mint ahogy a finom sültnek sem konkurrense a sajt, vagy a saláta, ezek kiegészítik egymást.

    Nekem a kávé gyógynövény, és úgy is élek vele: naponta maximum 1x.

    C vitamint pedig a multivitamin pezsgőtablettából szoktam bevinni, a gyümölcsök és zöldségek mellett.
    A C vitamin nem panaceum, még az egyszerű influenzával sem tud elbánni, marokszámra sem. A tüneteket persze enyhítheti, de úgy tüntetni fel, mint alternatívát a HIV vírus elleni gyógyszerekre, egetverő naivitás.

    Megvan az optimális adagja nekije is, mint minden másnak, amely függ természetesen egyéntől, de ugyanazon személy esetében is évszaktól, különböző élethelyzetektől is. Sok gyümölcs mellé felesleges szintetikus C vitamint szedni.
    Ha valakinek bélrendszeri problémája van, és emiatt ajánlott a kevesebb rost, valamint a gyümölcsökben lévő sok sav mellőzése (erről ugye a drágalátos termászetgyógyász mániákusok soha sem beszélnek: hogy ti a sok savas gyümölcs a bélrendszer nyálkahártyáját rendesen szét tudja rágni, és ezzel rengeteg baj okozója lehet!), akkor indokolt lehet a C vitamin szedése (mert így ugye kihagyjuk a savakat, amelyekkel a kozmetikusok arcradírozást csinálnak, magyarán lemaratják a bőr felső rétegeit), amely ráadásul a fekélyes gyomrot, vagy a hurutos beleket is pátyolgatja, lévén a C vitamin sebgyógyító, hámosító hatású!!! [jó hosszú mondat lett :-]