• Epikurosz
    #43
    A sok C-vitamin valóban okoz vesekövet, sőt húgykövet is, ez nem ijesztgetés.

    Elhangzott itt sok butaság, csak röviden reagálok:
    Az immunrendszer csak bizonyos határok között tud alkalmazkodni, így butaság a beteges higiénia, de butaság a higiéniai szabályok be nem tartása is. Mert az ugye senkit sem vigasztal, hogy esetleg alkalmazkodik az emberi faj egy betegséghez, de ő maga pár nap alatt elpatkol. Mellesleg, Semmelweis előtt ugye nem mostak kezet a szülészek, lett is belőle jó sok gyermekágyi láz, és elpusztult anya, meg csecsemő.
    Nem beszélve az egyre gyakoribb éttermi, ívóvízhálózati fertőzésekről (Miskolc stb.). Háborús fészkekben meg ugye hamar megjelenik a tífusz, a kolera stb.

    Tehát: ha kérhetném, ne tessék butaságokat írni, hogy nosza fetrengjünk a mocsokban, mert attól nő nagyra az immunrendszerünk.

    Mellékesen: szőrtüszőgyulladásom miatt én is visszafogtam az állandó tusfürdős, samponos zuhanyozásaim, és hetente 1-2-szer használok kemikáliát, a többi napon - mert a nyári melegben naponta legalább 1x kell azért zuhanyozni - csak vizet használok.
    Szóval, mértékkel, mindenben.

    Amúgy, az egyre gyakrabban előforduló magyarországi járványos megbetegedések oka nem az - ó, dehogy! - hogy a magyarok túlzásba vinnék a tisztálkodást. Inkább okolható ezért két tényező:
    1. megnőtt a koslatás, emberek, akár más kontinensekről, más kultúrákból, jönnek-mennek itt
    2. eltrehányodott az ország. Régen ugye volt a szaki, a mester, aki mondjuk egy szocialista nagyvállalat konyhájában az újonc orrát beleverte a kondérba, ha nem sikálta tisztára, vagy a padlóba, ha nem mosta fel rendesen sima hipóval vagy Flóraszepttel. Ma felvesznek mindenféle újoncot, a pozitív diszkrimináció jegyében, mondjuk olyan cigányokat is, akik a cigánytelepen szocializálódtak, nem verték beléjük évszázadokon át egy-egy szakma műveléséhez szükséges fegyelmet, pontosságot, pedantériát, rendszeretetet.
    Én ezt saját bőrömön tapasztaltam egy kórházban, úgyhogy azt mondom: soha többé közkórházba. Épp ezért vagyok a kórházak privatizációja mellett, határozottan.

    Visszatéve a témára: a HIV elleni természetes védelem a legtöbb ember számára ábránd marad, ezért vissza kell térni a földre, és dolgozni kell a felszámolásán, és nem csak ezen, hanem más problémákon is. Felesleges itt is, máshol is, várni a csodát, a messiást, az ufókat, a 12. dimenzió angyalait.

    Kedves fiatalok!
    Nem finnyáskodni, hanem vállalni a munkát, a nehézségeket, a hétszentségit!