echo#415
Szerintem semmilyen ilyen példa nem döntheti meg igazából az evolúciós elméletet. Kis random változásokból simán összejöhetnek bonyolult szerkezetek. Az, hogy konrétan, hogyan történthetet arra pont az lehet a válasz, hogy volt egy jó adag olyan mutáció ami sokáig funkció nálköli volt. Kicsi rá az esély de a kis valószínűségű eseményekre is nap mint nap van példa. A lottót is folyton megnyeri valaki pedig ha azt kérdezném, hogy mégis mennyi esély volt, hogy ő nyerjen, akár arra is következtethetnék, hogy itt is kellett az isteni beavatkozás.
A másik kérdésed sokkal erősebb szerintem. Ez olyan, miért van egyáltalán bármi és nem a semmi jellegű kérdés (mármint konkrétan esetleg azt lehet mondani, hogy a világban található részecskék olyanok, hogy bizonyos szervezettségi fok felett, az evolóció törvényei szerint viselkednek. de ekkor gondolom tovább kérdeznél, hogy de mégis miért, és a végén ide jutunk). Na az ilyenekre nincs válasz és szerintem soha nem is lehet :) Az a különbség a vallásos és a racionális ember között, hogy míg az előbbi gyárt egy mesét és úgy csinál mint ha tudná, az utóbbi elég következetes és bátor ahhoz, hogy azt mondja NEM TUDOM. (az, hgoy isten teremtette azért sem egy logikus következtetés, mert ekkor felmerül a kérdés, hogy jó jó, de hogyan lett isten. Erre vagy az a válasz, hogy örökké létezett vagy az, hogy a semmiből lett(mindkettő túl van az elgondolhatóság határán mellesleg). De ha ilyen válaszok vele kapcsolatban elfogadhatók, akkor miért nem fogadhatük el magával a világgal kapcsolatban. Azaz, miért nem létezhetett a világ öröktől vagy miért nem jöhetett létre a semmiből. Nagyon úgy tűnik, hogy tök fölösleges cicoma volt csak egy isten nevű izé bevezetése, semmi plusz magyarázó erőt nem ad.