• bvalek2
    Igazad van, én is hallottam ilyen problémákról a leletekkel kapcsolatban, sok bebetonozott legenda van más tudományterületeken is:

például a relativisztikus tömegnövekedés elképzelése a fizikában (ezt Einstein sohasem állította, valójában a relativisztikus lendület képlete változik, a tömeg állandó, de ezt egyszerűen nem lehet elmagyarázni a médiának);

hogy a besenyő támadás indította el a honfoglalást, még a filmben is ez van, holott sok száz éve tudott, hogy nem így történt (egyszerű: túlnépesedés. a besenyők túl kevesen, és messze voltak);

egyesek még azt is elhiszik, hogy a hatalmas orosz rádiókkal a hátán, a bolíviai dzsungelben ártatlan indiánokat legyilkoló Che Guevarra nevű kubai-szovjet ügynök egy hős forradalmár...

Vannak tévedések a világban, bőven, de vannak jó dolgok is:

100 évig hitték azt, hogy a tyrannosaurus rex felegyenesedve tánglizott, aztán valaki megvizsgálta jobban a csontokat, és az izmok kapcsolódási helyét, és kiderült, hogy vízszintes háttal, felemelt fejjel futott, mint egy hatalmas strucc;

Kiderült, hogy gróf Teleki Pál miniszterelnök nem lett öngyilkos, hanem a nácik megölték, és írtak helyette egy béna levelet, amit annak idején még nekem is el kellett olvasnom;

"Lett" egy csomó új bolygó a Naprendszerben, lásd a nem olyan régi sg.hu cikket. De ne higgyétek, hogy ez betett az asztrológusoknak, neeeem: Majd az lesz a horoszkópban, hogy aki akkor született, amikor a Xéna bolygó együttált a Marssal, annak le fognak esni éjfélkor a tökei (ha pedig lány, ki fognak nőni)