Mice#72
nem tom, hogy ki játszott annó a freespace-el masszívan és kikben rögződtek a komlinknél az alábbi kombók egy életre, mert szerintem ha valami ez volt az egyik legkényelmesebb újítása a descent sorozatnak amit öröm volt használni mert vakon is ment:
c-1-1-3
c-2-1-7
c-2-1-9
talán pont emiatt nézhet ki így is egy startmenü: http://kovacsgerge.uw.hu/tempforum/smenu.jpg
ha vki intézőben lenyom egy betüt az adott rendezési sorrend szerinti legelső azzal a betüvel kezdődő mappára ugrik a kurzor. hasonló műxik a startmenüben is. így lehet akár 9+1 programot rendelni számokhoz, vagy ha mappák szerint csoportosítunk több mint 100-1000 progink is anélkül, hogy bármilyen idióta bill-kombinációs programot feltelepítenénk amit tanítgatni kéne. üres vagy linkes mappát meg még tömörítetlenül is olcsó lementeni következő winsetupig...
én pl. az acdsee-t start+0, a wincmd-t start+1-el nagyon kényelmesnek találom elindítani. mind itt van 1 kupacban és ha végigzongoráz 3-4 kombón így egy friss startkor az ember nem csak munkát adhat a procinak de vakon elindíthatja a munkájához szükséges összes progit egyszerre
az igaz, hogy kde-meg a linuxguik java része alatt tényleg csökkent funkcióval bír a start gomb, de én hiányolnám ha levennék. régi suse karakteres módban pl. a bejelentkezések között lehetett marhagyorsan váltani velle: ha az aktuális képernyő a ctrl+f2 volt, akkor a jobboldali wingomb=ctrl+f3-at a bal meg f1-est idézett elő. elég kényelmes volt így használni egy karakteres csirkét anélkül hogy nagyon nyújtózkodott volna az ember a ctrl irányába. kicsit alt+tab feelinget adott a csirkének