Cabal Online
-
*** CABAL problémák esetén: működő CABAL telepítés ***
Kérdés: Hogyan érem el at FTP-t?
Válasz: Másold ki, majd illeszd be a következő CÍMET a böngésződbe:
ftp://publiccabal.sytes.net
Felhasználónév: Guest
Jelszó: -nincs jelszó, hagyd üresen-
*A felhasználónévnél nagy G betűt írjatok, mert egyébként nem fogadja el... vagyis: Guest
Milyen fájlok vannak az FTP-n?
* 408-ig frissített kliens - http://www.mininova.org/tor/1974147
!! NAGYON FONTOS !!
Miután letöltöttétek a .torrent fájlt, ellenőrizzétek egy hash ellenörzővel, hogy jó-e a fájlok egységessége!!
Ne nyissátok meg a fájlokat, mielőtt leellenőriztétek volna.
1) Töltsd le a Kliens exe-t a torrentről.
2) Töltsd le ezt az MD5 ellenörzőt -> http://www.mediafire.com/?9sw2h4rbmmr
3) Futtasd az MD5.exe-t, és válaszd ki a "CABAL Online EU with Update408 included.exe" fájlt.
4) Nézd meg a generált számsort
HA NEM EZT A KÓDOT LÁTOD --> ac999807d9f0d67eb077713618cc5cd2 <-- , NE , ISMÉTLEM NE INSTALLÁLD A JÁTÉKOT AZZAL AZ EXE FÁJLLAL. Ha nem egyezik, az azt jelenti, hogy az nem az a fájl, amit én hostolok.
MEGJEGYZÉS: Újabb letöltési link, SetepenRA-nak köszönhetően (semmilyen kapcsolatban nem áll a GM.com-mal, saját felelősségre töltsétek le)
http://www.hrc-guild.com/infusions/pro_download_panel/download.php?did=3
* Trimex Fájl Csomagja - Az összes update egyben
* Az összes ENC fájl
* Az összes map fájl
* Az alap CABAL Skin - arra az esetre ha visszaállítanád az eredeti skint, és egy újat raknál fel
* FlashBolt Útmutatója a játék speciális effektjeiről
* Rendermax's Shinobi Skin (remek skin, ha szabad ezt mondanom)
* 406-ról 408-ra Patch (arra az esetre, ha a "Close Game To Receive Update" hibát kapsz) *Csak akkor telepítsd ez a fájlt, ha teljesen biztos vagy benne, hogy működőképes Cabal fájljaid vannak.
* Fraps
* WinRAR 3.80
* X-Fire 1.99
* Ventrilo Client 2.1.4 (ezzel tudsz csatlakozni a Cabal Ventrilo szerverre)
* MD5 Checksum Software (MD5 ellenörző), amivel ellenőrizni tudod, hogy nem hibás-e a letöltött exe
*később még bővül a lista*
Innen bármikor letöltheted azokat a fájlokat, amik szükségesek, hogy megjavítsd a Cabalodat.
Javaslom, hogy szánj rá egy kis időt, és töltsd le a kliensemet, mivel 100%-ig teljesen működő kliens, nincsenek GameGuard vagy fájl hibák.
Emlékeztető: Ez nem fogja az összes hibát javítani, amit esetleg más programjaid okoznak, ez csak a kliens hibáit javítja. Amennyiben továbbra is valamilyen hibát tapasztalsz, azt valamilyen más progamod okozza.
GYAKORI TECHNIKAI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A CABALLAL KAPCSOLATBAN
Kérdés: A Cabal indítás után bezárul, mielőtt meglátnám a login képernyőt. Mit tegyek?
Válasz: Felül kell írnod a hibás fájljaidat. Ezt vagy Trimex csomagjából szerezheted meg, vagy letöltöd a teljesen frissített Cabal kliensem és azt telepíted.
Kérdés: Egy ilyen üzenetet kapok: "restart it to receive the update". Mit tegyek?
Válasz 1: Rakd fel a legújabb patch-et (a 406-ról 408-ra patch-et)
Válasz 2: Töltsd le Trimex fájlcsomagját és írd felül a Cabal mappádban lévőket.
Kérdés: MCL/ENC fájl hibaüzenetet kaptam. Mit tegyek?
Válasz: Hogy teljesen biztos legyen, hogy nincs más hibás fájlod, telepítsd újra a fent leírtak alapján. Ha teljesen biztos vagy benne, hogy csak az az egy hibás fájlod van, cseréld le a megfelelőt letöltve.
Kérdés: Miért kapok mindig DC-t a dungeon-okban?
Válasz: A legtöbb esetben, ha a Cabal Launchert használtad az update-hez, néhány fájl hibásan érkezett meg. Még ha a Cabal nem is áll le indítás után (az indításhoz szükséges fájlok nem sérültek), még akkor is lehetnek problémák bizonyos területek elérésekor. Leállhat amikor belépsz TG-re vagy CA-ba vagy bármilyen más dungeon-ba, vagy ha egy bizonyos cselekvést hajtasz végre. Ha ez történik és élvezhetetlenné válik a játék, kérlek telepítsd újra a játékot a kliensemet használva.
Amennyiben a kliensemet használod és továbbra is előfordulnak DC-k és hibák, akkor biztos lehetsz benne, hogy a kapcsolatoddal van probléma, mive ez a Cabal kliens hibátlanul működ9k a 408-as update óta (kb. egy hónapja).
Kérdés: Miért kapok ERL hibát indításkor?
Válasz: A GameGuard-ot leblokkolja a tűzfal vagy vírusírtó. AVG, Avira, Kaspersky, Norton Antivirus, Outpost Firewall, Panda Antivirus - ezek általában leblokkolják a GameGuard-ot, ha nincsenek jól konfigurálva.
Hogy ezt elkerüld, hozzá kell adnod a Cabal mappáját a kivételek (exception) listához a vírusírtódnál és tűzfaladnál.
Kérdés: Nem tudom megnyitni az Item Shop-ot. Mit tegyek?
Válasz: Ez valószínűleg a helytelen MTU beállítás okozza a hálózati felületen. Jelenleg még tanulmányozzuk ezt az esetet, de sok felhasználón segített a kapcsolatuk MTU méretének átállítása.
Wikipedia leírás az MTU-ról: http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit
Az eddigi tesztelések alapján a helytelen MTU méret beállítás a felelős a packet loss-okért, ezáltal a lagért és DC-kért és a nem működő Item Shop-ért.
Az ex-GAL Fionne (N3bu a fórumon) és jómagam tanulmányoztuk ezt a hibát, és a felhasználók 100%-osan működő Item Shop-ról számoltak be, miután a hálózatuknál a maximum elérhető MTU értéket állították be.
Sajnos néhány DHCP-s felhasználó nem tudja átállítani az MTU-t anélkül, hogy az egész hálózatukra kihasson.
Amíg ez segít a Cabal Item Shop-ot működésre bírni, egyúttal problémákat okozhat a hálózati kapcsolaban. Az EstSoft-tal vizsgáljuk ezt a problémát és próbálunk egy megfelelő megoldást találni erre a hibára. Addig is, N3bu és én próbálunk egy kerülő megoldást találni, ami segíthet a legtöbb felhasználón.