Cabal Online
-
Pár hasznosnak vélt infó kezdő karaktereknek:
Lehet csak én vagyok ennyire figyelmetlen, de nekem 56-os szinten tűnt fel először, hogy skill rank növekedéssel tulajdonság pontokat is kap a karakter. Szóval nem csak a szintlépéssel lehet növelni a felszereléshez szükséges pontok mennyiségét. Vegyünk egy varázslót pl.: két féle skillt fejleszthet, egyrészt ugye a magic másrészt viszont a sword skillt is. Nem ellenőriztem le, de feltételezem mindkét skill fejlesztése során kapott "rank lvl up" növeli a tulajdonságpontok számát. Szóval ez fontos lehet, hiszen ha belegondolsz hamarabb veheted fel az adeptes aramid setet. Noha ezért meg kell dolgozni keményen, hiszen komoly feltétele van annak, hogy skill XP-es ékszert vagy ruhát, fegyót viselj. Skill fejlesztése varázsló esetében, csinálsz két helyet a skillek közt (magyarul leveszed a két legkevésbé fontos, vagy törlésre szánt skillt) felveszel helyette két olyan skillt, ami a legkevesebb manát eszi és a legnagyobb távolságra hat. Nem növeled ezen skillek szintjét, épp elég ha lvl 1-es mindkét skilled. Fogod ezt a két skillt, egy rakat manapiát (ha van haver aki port luxba át tud menni, hozhat neked 15-ös kiszerelésű tölteteket), ezután felkeresed green despairban a troglo-kat. Beállsz a közepére és elkezdesz szépen puffogtatni. Készülj fel a világ legunalmasabb dolga lesz. Bele fogsz ájulni, útálni fogod, ínyhüvely gyulladást kapsz, tönkre megy az egered, csőlátásod lesz stb. Nos minden egyes elsütött skill növeli valamelyest a skillXP csíkot. Nyilván célszerű neki kezdeni a tréningnek akkor, ha már képes vagy viselni valamilyen skill XP bónuszos felszerelést.
Másik nagy dillema: Aramid vagy Bluestin!
Bluestin ruha nem olcsó, egy +3as 3 skill XP-és set ára 2,5 milla legalább. Ebből az összegből valószínűleg kihozható egy +4 xkill XP-és aramid set. Vagy +3 skill XP-és és slotos aramid set, aminek az előnyeit az ismeri inkább, aki tudja a force core használatának trükkjeit. A slotos cuccokra plussz Def, Def rate, HP, Mana sőt még egy rakás más finomság is felpakolható (skill amplify, bonus attack, atack rate vagy magic) sajnos nem tudom mihez mi kell pontosan. A piacon szinte utánnad dobják a low up core-t, ami még felrakható az aramid setre. Bluestinra csak med vagy annál nagyobb up core jó a plusszozáshoz, ami lényegesen drágább (és ritkább). Ez is a bluestin ellen szól. Nos nekem az a véleményem, hogy jobban megéri egy megfelelő aramid setbe beruházni, mint a bluestin-re gyúrni. Árban hasonló, hamarabb viselhető, a +4 skill XPes és vagy slotos gyakoribb, ráadásul könnyebben craftolható. Szerintem kezdő karaktereknek érdemes megfontolni ezeket a tanácsokat.