Schnietzer#69
a nemi identitás és a nemi vonzódás más. egy meleg férfi [a fórumban néhol buzi] vagy leszbikus nő viselkedhet az ellenkező nem bizonyos szakásait magára öltve, jelzésképpen, de attól nem lesz transzszexuális, aki nőnek vagy férfinek érezné magát. tehát ha valaki nő vagy férfi karakterrel játszik férfiként vagy nőként /sorrendben/, az legfeljebb transzszexuális hajlamokat jelezhetne, nem homoszexuális hajlamokat /ez a fórum eddigi részéhez/.
másrészt – bár én főként a hagyományos, nem netes szerpejáték /r.p.g./ híve vagyok – nekem úgy tűnik, mindenki szép és vonzó karakterrel szeret játszani, csak néha választja a kivételesen ronda karakter szerepét /és érdekes módon középutat is ritkán láttam vagy hallottam róla/.
szerintem ez utóbbi tényező sokkal inkább jelez identitászavart, mint az, hogy a játékosok egy része ellenkező nemű karakter szerepébe bújik. onlájn játékoknál persze ott van a kérdés, hogy miért nem lehet ronda, vagy legalábbis átlagos megjelenésű karaktert csinálni? papíros rpg-nél persze férfit csinálok, mert egyszerűen könnyebb kijátszani, de a megjelenésénél a tulajdonságait is figyelembe veszem, a szerepén túl, persze az énideálom engem is befolyásol. azaz érdekes, hogy a játékokban mennyi a szakállas karakter /papíron és onlájn is/ és mennyi a borotvakés a felszereléslistában. és persze érdekes a folyamatosan szőrtelen láb is nőknél, pedig a gyanta legfeljebb a fenyőn van egy fantasy világban, a borotvakés meg ott is elég ritka. és persze borbéllyal is ritkán találkozik a karakter.
a játékok sokszor illogikus világában a karakterek is illogikusak lesznek, például a nők mozgást akadályozó ruhákban és funkciótlan vértekben. és az, hogy férfi játékosok női karakterré „vedlenek át֊”, az nem kevésbé illogikus, mint egy gyalogláshoz használhatatlan, lovagláshoz alkalmas vért viselése gyalogosan, vagy a vértezetben alvás. nőkkel gyakrabban találkoznak a karakterek, mint vértezettel vagy fegyverekkel vagy mágiával, és persze ennek megfelelően miért ne lenne érdekes kipróbálni a női szerepet is.