116
-
#76 Mondjuk egy barátnőzős GTA-t, nehéz lenne elképzelni női karakterrel :) -
#75 Ezt pátr évvel ezelött, ugyanez a pszichológus, megállapította a Gémsz*rban.. -
#74 hogy te milyen jó emberismerő vagy, kár hogy elég sok RPG-t kitoltam már, bár a célom sosem az volt, hogy átéljem, hanem hogy mindenkit aki mozog legyakjak (igen, ilyen szinten tényleg nem sok közöm van a szerepjátékokhoz, de had döntsem már el én magam, hogy hogyan szeretek játszani)...
a cukit meg értsd úgy, hogy jól áll rajta (ezt is csak női karaktereknél, mert férfinél én úgy ahogy leszarom hogyan néz ki, de nőnél se lenne másképp, aki meg öltöztetni akar az Simsezzen) -
sgbo #73 Ez nem túl meglepő. Külső nézetes játékban meg főleg. Csak ebbe nem kell mindíg belemagyarázni valamit. Egyszerű : ha az ember napokat tölt el egy karaktert bámulva, akkor már inkább nő legyen az...
természetes emberi dolog.
Tomb Raiderben is CSAK ezért lett női főszereplő (eredetileg Indy-hez hasonló karaktert akartak, csak rájöttek hogy sokkal jobb érzés úgy játszani ha egy nő van a képernyőn...) -
#72 Last Chaos-ban (nextgen MMORPG) ezt úgy oldották meg, hogy az ütőkarik mindig férfiak (Titan, Knight), a szupport karik mindig nők (Healer, Mage, Rogue). Ennek megfelelően is lehet öltöztetni őket. Így tök egyértelmű, hogy egy "gyenge" női karakter nem fog nehéz vértekben flangálni és nem fog nehéz fegyvereket használni, mégis hasznos egy partyban a gyógyítás/mágia/sunyizás okán. Közelharcban meg levágják mint az érett búzát, mert a dögös harisnya, vagy a spéci melltartó nem sokat véd egy kétkezes csatabárd csapása ellen. De arra meg ott a tank karik, akik term. férfiak. -
Cat #71 Kapcsolódó topiknak inkább ezt kellett volna berakni:
Rózsaszín pólós buzik -
bermuda3 #70 sztemmeg kit érdekel h egy férfi milyen karakterrel tolja az akármit. ott van pl a diablo 2 ahol a különböző karakterek különbözően fejlődhetnek, más varázslatokkal stb... ez már elég ok h ne barbár férfival menjek hanem vmi varázsló csajjal mert varázsolni szeretek és az ő dolgai jönnek be.
alap h van tuti egy két ember aki meleg vagy elmezavaros vagy hibbant vagy csak hülye és azért csinálja h ellentétes nemmel tolja végig a játékot de az nem azt jelenti h minden férfi aki női karakterekkel játszok az egy nagymellű bérgyilkos akar lenni. különbenis a nagy mellektől klésőbb gerincferdülése lesz...
-
Schnietzer #69 a nemi identitás és a nemi vonzódás más. egy meleg férfi [a fórumban néhol buzi] vagy leszbikus nő viselkedhet az ellenkező nem bizonyos szakásait magára öltve, jelzésképpen, de attól nem lesz transzszexuális, aki nőnek vagy férfinek érezné magát. tehát ha valaki nő vagy férfi karakterrel játszik férfiként vagy nőként /sorrendben/, az legfeljebb transzszexuális hajlamokat jelezhetne, nem homoszexuális hajlamokat /ez a fórum eddigi részéhez/.
másrészt – bár én főként a hagyományos, nem netes szerpejáték /r.p.g./ híve vagyok – nekem úgy tűnik, mindenki szép és vonzó karakterrel szeret játszani, csak néha választja a kivételesen ronda karakter szerepét /és érdekes módon középutat is ritkán láttam vagy hallottam róla/.
szerintem ez utóbbi tényező sokkal inkább jelez identitászavart, mint az, hogy a játékosok egy része ellenkező nemű karakter szerepébe bújik. onlájn játékoknál persze ott van a kérdés, hogy miért nem lehet ronda, vagy legalábbis átlagos megjelenésű karaktert csinálni? papíros rpg-nél persze férfit csinálok, mert egyszerűen könnyebb kijátszani, de a megjelenésénél a tulajdonságait is figyelembe veszem, a szerepén túl, persze az énideálom engem is befolyásol. azaz érdekes, hogy a játékokban mennyi a szakállas karakter /papíron és onlájn is/ és mennyi a borotvakés a felszereléslistában. és persze érdekes a folyamatosan szőrtelen láb is nőknél, pedig a gyanta legfeljebb a fenyőn van egy fantasy világban, a borotvakés meg ott is elég ritka. és persze borbéllyal is ritkán találkozik a karakter.
a játékok sokszor illogikus világában a karakterek is illogikusak lesznek, például a nők mozgást akadályozó ruhákban és funkciótlan vértekben. és az, hogy férfi játékosok női karakterré „vedlenek át֊”, az nem kevésbé illogikus, mint egy gyalogláshoz használhatatlan, lovagláshoz alkalmas vért viselése gyalogosan, vagy a vértezetben alvás. nőkkel gyakrabban találkoznak a karakterek, mint vértezettel vagy fegyverekkel vagy mágiával, és persze ennek megfelelően miért ne lenne érdekes kipróbálni a női szerepet is. -
raingun #68 Én Unreal-ban mindig női karaktert választottam, elég egyszerű indokkal, kisebbek voltak és nehezebb volt eltalálni őket :-) -
#67 olyan szinten fogalom nélkül vannak itt néhányan, hogy az már fáj. nekem van női meg férfi karakterem is, tessék ezt akkor kielemezni, okoskák.
az asztali szerepjátékban szintén nem értem a női karakterektől történő vizsolygást. gondolom a km is mesél női npc-ket, a játékosok is képesek erre. látott már mindenki olyan filmet, ahol női főszereplő van, egyértelmű, hogy az ember valamilyen szinten beleéli magát a helyzetébe, de azért gondolom ettől még nem a cukifiúkra bukik...
különben is a szerepjáték lényege az, ami a nevében is benne van. nem magadat játszod, hanem egy szerepet. lehet az a sárkány fejét fél kézzel letépő lovag, de nem kötelező mindenkinek ezt a stílust élvezni. egyes stílusokhoz meg nagyon jól illik a női karakter. -
#66 Nekem tök mind1, hogy férfi, vagy női karaktert csinálok... ami éppen nekem abban a pillanatban teccik... pl anni dzsedi akadémit végigvittem jófiúval, rosszfiúval, jólánnyal, rosszlánnyal... -
Morden23 #65 Nem szoktam túl sűrűn női karaktereket megszemélyesíteni (Bloodlines-ban csináltam pl. ilyet), de véleményem szerit semmi köze a buzuláshoz. -
#64 Miért van aki jól tud nöi karakterrel azonosulni, pl. Terry Black. Nem szégyen az máma már -
#63 Alaposan túl van lihegve ez a téma. Cikkünk tárgyát gyártó pszichológusnő felébredt és beugrott neki: a PC- és a modern kor egyetlen, számára jövedelmezővé is tehető szenzáció forrása az, ha olyat állít és szakmailag azt meg is próbálja indokolni, amit más nem merne, mert AKKORA MARHASÁG...
Amióta az ember lejött a fáról szeret játszani - nem kell sok ész és bizonyíték ennek igazolásához.
S amikor egy 6 éves kisfiú gyerkőc anyás-apást játszik egy másik kislány gyerkőccel, s a fiúcska lesz a Mama, mert már elege van, hogy mindig ő a Papa, akkor sem kezd el hirtelen az óramutatóval ellentétes irányba forogni a Föld!
A felnőtt gyerkőcök is szívesen elszórakoznak annak a gondolatával, hogy milyen lehet a másik nem agyával, testével cselekedni - az egészséges vonzódású egyének ugyanis szeretnék, ha ismerhetnék a neki tetsző [ellenkező] nem gondolatait, önző módon azért, hogy megtudhassák, mennyire tetszenek nekik...
A puzik más tészták, de az ő - a Világ általános nézetéhez képesti - ferdeségükben pont az az egészséges, ha a nemi identitásuknak megfelelően döntenek a felvett személy neméről, értsd:
- ha a puzi pasi az életben is a "nő" a kapcsolatában, erősen valószínű, hogy női karakterrel fog nyomulni a választható karakteres [nem feltétlenül Online szerep]játékban.
A Quake III-ban is vannak női karakterek, jó kis nyögésekkel találat-kapáskor...
-
irkab1rka #62 3rd person játékokben simán a női karakter a jobb :)
fps-ben nem számit.
Amúgy meg az online játékosok többsége barátságosabb a női(nek hitt) karakterekkel.
A grafikusok többsége is férfi és a játékokban a női karakterek kidolgozottabbak.
Az egyetlen FPS, aminél számitott az, hogy férfi vagy nő vagy, az az unreal tournament volt, mert nem ugyanaz a hitbox-a a male-female modelleknek ;-))))
muerte2: "Ilywen dolgokból messzemenő konzekvenciát levonni elég nevettséges. " LOL, hagyd már a tiniket fórumozni :))) -
Duncan Idaho #61 Na jó ez a hír is fölösleges volt... -
Morden23 #60 Már sorry, de ebből nagyjából kiérződik, hogy semmi közöd nincsen a szerepjátékokhoz. Nem másért, csak a "cuki" kifejezés miatt.
Az, hogy te próbálsz idomulni egy karakter személyiségéhez (a varázslóval nem arra mész, hogy teljesvértben, kétkezes buzogánnyal és tűzellenállással "henteljen"), az nem azt jelenti, hogy "cuki" pántokba öltözteted. Amit én mondtam, azt értelmezd úgy, hogy nem vagyok hajlandó a saját játékomat azzal tönkrebaszni, hogy semmi más nem számít, csak a legnagyobb ütőerő elérése. Tipikus powa-gamer mentalitás. Az ilyen Diablózzon, ott ennyi a lényeg. Megjegyzem, nem szoktam online játékokkal játszani, de single player-nél ugyanígy csinálom. Mi a rák faszáért dolgozza ki a játékfejlesztő a négyezer féle páncélt, fegyvert, extrát, ruhát, tudom is én mit, ha nem használod? Nekem fontosabb, hogy ezek között megtaláljam a számításomat, és csináljak egy "jól kinéző" karaktert, mint az, hogy a célom az "ultimate cucc megszerzése" legyen.
"Cuki" baszdmeg... ezt ne írtad volna. -
Byth #59 Én leginkább férfi karakterrel játszom. De van egy jó barátom, aki a forgotten realms világán kívül szinte mindenhol női karakterrel megy. Ez a válasza arra a miértre: "Jobb egy női segget nézni játék közben, mint egy férfiét"
Nem hiszem, hogy az, aki női karaktert választ, az bele is éli magát abba, hogy ő most nő... Leginkább csak az tetszik nekik.
És ez meg pontosan hetero hozzáállás. Nem kell agyonbonyolítani az egyszerű dolgokat :) -
menpe #58 Ejj, de szép hírek fognak születni majd a 2Moons elkezdi pályafutását :D -
Szefmester #57 veled egyetértek. sikerült pontosan megfogalmazni a véleményem :) -
#56 aham,hát igen,de ha már valamelyik csávó lánnyal megy akkor ne etesse be a jónépet hogy ő is nő a való életben,mert az e legroszabb,ha összebarátkozol vele,aztán minden jót elképzelsz róla,aztán hehe fiú vagyok.Ilyenkor van az hogy a jóóóó ku.......a an....dat :D -
Szefmester #55 skacok mi egy MMORPG-ről is beszélgetünk ám! Ahol elméletileg szerepjátékozni kellene... nem pedig a tápra hajtani. Én pl nem tudnék kijátszani egy női karaktert. Egy orkot már igen, ha hím az egyed.
Genin most ezt miért kellett? Teljesen porig romboltad a világképem... már azt kezdtem hinni hogy egy rakás ember meghalt mert én megöltem őket, volt hogy többször is egy nap...
muerte2 tudod attól hogy egy játékban megteszed a legdurvább dolgokat attól még nem vagy beteg. De ha a való életben is ezeket akarod csinálni az emberekkel akkor az vagy. És ez addig jó amíg amíg csak ezekre gondolsz de nem teszed meg.
OFF: Kívácsi lennék arra a gyerekre aki felgyújtotta a csajszit... -
Hoz_Hun #54 A Baldur's Gate, Neverwinter Nights, meg egy két hasonszőrű játék kivételével én is gyakran nyomom női karakterrel. A mmo szerintem semmi gond ha valaki férfi létére női karakterrel játszik KIVÉVE, ha azt is hazudja magáról. Én a wow-ban (csaj karakterrel) sose titkoltam, hogy ffi vagyok, ahogy azok a haverok sem akik szintén női karakterrel játszottak. Egyszerűen esztétikai okokból szoktam női karaktert választani amikor azt választom. Az a gáz, ha valaki azt is állítja magáról, hogy lány sőt teszem azt flörtöl (na az buzis szerintem).
Akiket meg ez a jelenség zavar, hát sajnálom, de elég naiv elképzelés azt hinni egy női karakterrel játszó nőről, hogy topmodell, aki másra sem vágyik csak arra, hogy miután együtt kalandoztatok az éterben fizikálisan is kalandozzatok. Ha a játékban valódi nő van a csapatban (pl a teamspeak miatt tudni), akkor sem viselkedek másként, mert nem azért játszok hogy ismerkedjek. -
muerte2 #53 HŐŐŐ Nőőve jáccik akkó biztos búzi.
Ha állatot irányít akkor meg perverz mi?
Ilywen dolgokból messzemenő konzekvenciát levonni elég nevettséges.
Én pl ahol lehet gonoszokkal játszom és gonoszkodok is, közben elvileg nprmális gyerek vagyok és nem akarko mindenkit felgyújtani meg kinyírni, mert hogy gámákban eseteeg megteszem. Anno játszottam Postal2-vel is elég beteg játk, de nekem tetszett. (Nem is szoktam levizelni járókelőket)
NEM mindegy hogy valaki női karakterrel, vagy esetleg egy ORK-al játszik? Az tetszik neki, azzal szeret játszani és kész. Sztem ilyen 1szerű.
-
Genin #52 akkor, ha jól értem, mindenki, aki női karakterrel játszik, és férfi, az buzi.
de akkor, aki a játékban aggresszíven játszik, és kaszabolja az embereket, az a való életben egy elmebeteg sorozatgyilkos?
úristen. ezek csak játékok. mindenki úgy játszik, ahogy akar, és ahogy élvezi a játékot. pont az a lényeg, hogy olyan dolgokat lehet megcsinálni egy játékban, amit a való életben nem. a baj ott kezdődik, ha valaki nem tudja elválasztani ezt a két világot.
ui: a konzervatív microsoftosoknak pedig üzenem, hogy ha van egy homokos, aki női karakterrel akar játszani, mert egy nő lakozik benne, akkor is legyen férfi karakterrel? kit érdekel az ő lelki világa? az már biztos, hogyha egyszer megtalálom egy netes játékon, akkor csakazértis nővel leszek, elcsábítom, elárulom, hogy férfi vagyok, és kinyírom a karakterét!!! :D
apropó, úgy gyűlölöm, amikor megölök valakit egy játékban, és kiderül, hogy az emberke igazából nem is halt meg a gép túloldalán... :/ -
#51 Nincs abban semmi, ha valaki női karival nyomja az MMORPG-t. Nekem is volt már női karim, és nem volt rossz vele a játék, pedig se homokos nem vagyok, se rá nem izgultam a képernyőre.
Lineage2-ben a férfi karik tényleg elég buzisan néznek ki, de hát ez van, ha manga stílusú a gáma. Speciel egy női karinak szivesebben segítenek mások, nyilván azt feltételezik, hogy egy lány ül a konzol előtt, de én is szivesebben segítek női karin, pedig tudom, hogy 90% eséllyel egy fickó irányítja.
Amellett, a L2-ben minden faj minden nemének más mozgáskultúrája van, amit érdemes kipróbálni legalább 1szer. Főleg a kis törpilányokat :) az behalás :D
Aki pedig azt mondja, hogy ez elhajlás, meg ferde hajlam, esetleg homoszexualitás előjele, az nézzen magába kicsit, meg nézzen a naptárra, mert már régen a XXI. században élünk! -
Kryon #50 agy=egy,az én agyam sem jár már jól ilyentájt.... -
Kryon #49 Sokan tisztán célszerűségből indítanak női karaktert,ugyanis mivel kevesebb a csaj a nekik szánt cuccok felhalmozódnak,így könnyebb szerezni ezt azt....
Ja,és ha agy csaj férfiként nyomja?,mert olyan is van ám.... -
Indigo #48 Beszarás hogy miken vitatkoztok... -
#47 Van egy ismerősöm (férfi) aki csak női karakterekkel játszik és teljesen rendben van. Meg lehet szokni, hogy a női karakterek 90%-a mögött férfi ül.
Én magam (szintén férfi) viszont kizárólag fiú karakterekkel játszom. Próbáltam néha egy-két női hőst/gonoszt indítani a CityOfX-ekben, de sose tudtam azonosulni vele. Nem az én stílusom.És oylan MMO-ról sem tudok, ahol a mell méretét lehetne változtatni
A City of Heroes/Villains MMORPG-kben lehet (meg még az SWG-ben is ha jól emlékszem), és ezek a játékok (COH/V) valóságok Kánaánt jelentenek azoknak, akik a megjelenést fontosabbnak tartják az "UB3R1007"-oknál, mert nincsenek benne felszedhető páncélok vagy bármi hasonló. Kezdéskor felöltözteted a hősödet/gonoszodat és annak semmi kihatása nincs a játékra, max szép kis summákat lehet nyerni ha valaki épp úgy dönt, hogy felajánl pár millió zsetont egy kosztümversenyen. -
#46 Ha csak virtuálisan is, de ugyanaz az ember vagy aki eddig voltál. Én szeretem magam beleélni a játékokba. Nincs afféle rejtett vágyam hogy egy új világban nőként bolyonghassak. Az számomra egyenlő azzal, hogy nő szeretnék lenni a valóságban is. Mert ha valaki elégedett magával és a nemével, akkor a virtuális világokat is szereti saját magaként bejárni. Ha pedig valakinek tényleg csak annyi a vágya hogy játék közben a karaktere fenekét nézze, akkor valóban legyen nővel. -
cateran #45 44 evesen ilyen szinten? csak gratulalni tudok,mint ahogy ahhoz is,hogy fontos neked,hogy milyen nemu illeto iranyit egy virtualis vilagban egy virtualis karit.....szomoru -
Szefmester #44 a lineage2 legnagyobb hibája hogy a human mágiahasználó férfiak mind buzisan néznek ki, a warrior még elmegy. Am csóri orkok is úgy néznek ki mint egy kigyúrtabb modell zöldrefestve...
és még rpgben életemben nem volt női karim... buzi is csak egy mert a karakteralkotásnál k100-on 10 alá dobtam.. /házi szabály/ szerencsére gyorsan megölte egy NPC...
én is szeretem ha egy karin kinéz valahogy a páncél, de felveszem a jobbat... ha azonos erősségű akkor a dizájnosabbat... -
cateran #43 "illuzióromboló ha egy női alak mögött férfi van. Amikor azt hiszem, hogy a női karakter mögött a túloldalon egy szép lány ül"
Ha valakinek szamit,hogy ki iranyit egy virtualis karaktert,annak erdekes lehet a maganelete...... -
Cat 02 #42 1ébként azért is jó a női kari mert azon semmi nem áll "buzisan". -
#41 Ez nagyon is igaz, de gondolom senki se jut arra a következtetésre, hogy egy nő van a buffer mögött, főleg, hogy LucskosPanna a neve;) -
#40 Szal vannak ilyen párkereső irodák?? huááááá lesz barátnőm!!44
Na húzz már a 'csába =) -
#39 kifejthetnéd bővebben, mert érdekelne, hogyan jutottál erre a következtetésre=) -
Fenjoy #38 ...várom a következő magasztos cikket arról, hogy a kutyák macskatápot esznek és nyávognak...
: )
-
cateran #37 Te egy kicsit eltevedtel azt hiszem:) Neked egy parkereso iroda kell, nem pedig szamitogep! Menj ki a valo eletbe es szerezz egy baratnot!