• TH448
    khm. sorry a közbeszólásért, nem tudom, melyiket ki írta, de egy videókazi nem 25MB-ot tárol. A raid 10-hez nem kettő, hanem 4 vinyó kell, és a raid5-nél nem egy lemezen tárolja a paritást, hanem felváltva a lemezeken, ugyanis csak így érhető el, hogy a paritást tároló lemezt ne érje a többihez képest aránytalanul magas terhelés.
    Jah, és raid0 amikor egy lemeznek látja, raid1 pedig a mirror, amikor szinkronban ír az oprendszer, vagy a raid vezérlő a két hdd-re...
    És mivel nem sok ember gépében van (tudom, vannak kivételek) 3 fix vinyó, így raid 5 kilőve, raid0-hez meg kell plussz egy vinyó, ami gyakorlatilag mintha nem is lenne, tehát egyik sem igazán otthoni használatra lett tervezve.
    Helyből meg tényleg sosem elég. Vágok én is össze-vissza, 1 órányi anyag DV formátumban 12-13 giga (ez 16/9 4/3-ban több). Ebből pár óra, utána after effects tömörítetlenbe renderel, ugye a minőség a lényeg, meg mondjuk ha az ember igényes hangot akar alá, akkor igencsak kell a hely. És én mégcsak nem is vagyok profi...