POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.
AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
-
Amit Te tapasztalsz, az nem leépülés, hanem egyszerű struktúraváltás. A rossz minőségű munkaerőre épülő (nem felkapni a vízet, ezt a fogalmat Bokros Lajos szokta hazsnálni) ipar helyébe lassan XXI-ik századi, modern, nyugati megoldások költöznek.
Az átmeneti időszakot egyesek egyéni szinten ettől még természetesen személyes tragédiaként élhetik meg, de ettől még ez szolgálja a térség hosszútávú felemelkedését.
Anyám egyik barátnője köztisztviselő. Kirúgják januártól. Sírt a szája nagyon, mondom neki. (46 éves nő)
Én[/b] - Állítólag ezernyi lehetőség van. El tetszik tudni helyezkedni például a Suzukinál.
[i]Ő - Néhány száz embert vesznek fel, közben tízezreket rúgnak ki.
Én - Jó, akinek nincs lehetősége átmenni máshova, azok számára most indul egy külön a köztisztviselőkre szabott hitelprogram.
Ő - És mégis miből fizessem vissza a hitelt?
Én - Hogyhogy miből? Ez egy vállalkozásindítási hitel. Nyilván a vállalkozás nyereségéből.
Ő - És ha veszteséges a vállalkozás? Meg mégis mivel tudnék én vállalkozni?
Én - Hát valami adminisztratív dologgal. Adótanácsadás, mit tudom én.
Ő - Jaj, ez nem olyan munkakör volt.
Én - Úgy hallottam, Önöknek most indul egy ingyenes tanácsadói hálózat, akik segítenek elindulni, és személyre szabottan megtalálni a helyes utat. Más ilyenért súlyos tízezreket fizet havonta.
Na, itt jött a non plusz ulta érsz, hogy én fiatal vagyok (fele annyi idős, mint ő), nincs élettapasztalatom, nem tudom, hogy mennek a dolgok.
Ha megfigyeled a beszélgetésünket, egy valami feltűnhet.
Kifogást mindenre talált, de szemernyi szikrája nem volt a konstruktívizmusnak.
A magyar ember ilyen.
Ezért jutunk olyan lassan előre.