POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.

AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
  • homeless
    #262
    1. Hidd el, hogy több helyen kapnak minimálbért az alkalmazottak, mint 120.000 forintot. A másik dologba meg ne csak a nagy sikeres vállakozókra gondolj. Rengeteg embernek van pl kis közértje, ahol van 1-2 alkalmazott. És annyit keres vele, hogy meg tud élni belőle, de meggazdagodni biztos nem fog. Na most gondolod, hogy az ilyen vállakozók ki fognak fizetni egy alkalmazott után 120.000 forintnyi járulékot???

    2. "Míg a TB alól kibújnak az emberek, addig az ágydíj alól aligha, ha már egyszer bekerültek." Már megint csak azt a pár %-ot nézed. Én pl nem ismerek senkit aki kibújik a tb alól. Az emberek 90%-a fizeti a tb-t és még van pofájuk pénzt kérni az ellátásért.

    Már évek óta itt vannak a legdúrvább adók. Csak azt nem értem, hogy akkor hova megy az a sok pénz? 5 éves voltam a rendszerváltásnál(szóval nemigazán emlékszek), és anyámék mondták, hogy akkoriban a csehek sokkal szarabbúl álltak mint mi. Most meg ég és föld a két ország. Tavaly meg tavalyelőtt is voltam Prágába, és sokkal fejlettebb, mint pl Budapest. És ott nemhiszem, hogy ilyen adók lennének, mert pl az árak kb 10%-al olcsóbbak. Ha nekik sikerűlt, akkor mi miért állunk a szarba már több mint 10 éve???