• rigidus
    "A hiperaktív fogalomban én (már) nem hiszek, eltorzították"

Ezt nem en allapitottam meg hanem a kornyezetem. Pusztan hallasbol, egy ev alatt megtanultam egy idegen nyelvet olyan szinten, hogy a helybeliek nem hittek el nekem, hogy nem itt szulettem. Ez valoszinuleg nem atlagos teljesitmeny, de ettol en nem erzem magamat tobbnek mint barki mas, ezt a szuleimnek kellet volna eszrevenni. Csak a penz, az orokseg, osztozkodas meg, hogy kinek van igaza ez mindig haborut keltett a csaladban. Olyankor ha kitort "feltetlenul szukseges" a csaladi haboru, a gyerek nem szolhatott, sot, meg a legynek is tisztelegni kellett a falon.

Na, hat ezek mind megelozhetoek lennenek megfelelo oktatassal. Csak a problema ott kezdodik, hogy egy gyerek mikor ebbe a vilagba belecsoppen, mar az elejetol fogva polusok huzzak. Az elso a szulo, masodik az iskola, harmadik a televizios agymosas, negyedik a nemi hovatartozas es ha megfigyelitek minden polus szelsosegekbe huz, a kerdes csak az, hogy mely polusokra, milyen intenzitassal huz. Mire felno, tobb tizezer polus huzasanak kell engedni, vagy ellenallni. Pl: vallasok, nemzeti hovatartozas (nacio), szorakozas (ez a legtagabb: zenei iranyzatok, sport, stb.). Barmely azonos polus kategoriat megvizsgalva ellentetekre bukkanunk, minden ellentet egy-egy utkozesi pont. Ahany tarsadalmi polusba tartozik vegul, annyifele tamadasi pont is rarakodik.

Es akkor poroljuk le ezt a civilizalt tarsadalom nevu asztalt es gondoljuk vegig, hogy egy idealis tarsadalomnak az alapjai, hogyan kell, hogy kinezzenek:

Elnyomas vegetvetesenek megkezdese. Ez egyfajta modszer: (Ugyan radikalis, de meg mindig jobb mint artatlanokat meszarolni)
    1. A valasztasok elotti jelenlegi kampanyrendszer betiltasa es egy teljesen uj megoldas kidolgozasa, hogy ne csak az tudjon partot alapitani, szohoz jutni aki tokevel rendelkezik. Amig ez igy van es kellenek a stricik, hogy kimehessenek a sracok a kifutora, addig a tokere mindig is szukseg lesz.
    Peldaul egy lehetseges modszer:
    Az egyes partok a valasztasi igereteiket, otleteiket kozzetehetik a televizioban kozerdeku hirdeteskent, de persze szigoruan mindenfele agymoso reklam nelkul.

2. A nep _kizarolag_ tisztan az egyes igeretek alapjan itelhessen es ne az alapjan, hogy melyik partnak sikerult tobb ropcedulat az arcaba fosni: "Huzza ide az X-et!" (meg a nagy turost, majd oda huzom ahova en akarom, ez az en allampolgari jogom, ha nem tudom, akkor nem huzom) Tehat az egyes szavazocsurhe toborzo kampanyok teljes betiltasa.

3. Az a part akit egyszer megszavaztak, a rakovetkezo ciklusban nem indulhatnak, beleertve a szemelyeket is. Tehat csak legfeljebb az az utan kovetkezoben.

4. A valasztasi igeretek betartatasa. Azon partok akik valamely kampanyigeretet nem tartanak be tobbet nem indulhatnak valasztasokon, a kormany tagjai tobbet semmilyen koztisztviseloi pozicioban nem indulhatnak, es kezdetben mondjuk 3-5 evig terjedo bortonbuntetes + vagyon elkobzas jarhatna erte.

5. A mandatumok lejarta utan, a valasztasi igeretek elbiralasa a kovetkezo kormanyra, ill. az igeret targyat kepezo valasztoi reteg, vagy szervezet biralja el az erintettek szavazasaval.

6. Barki aki a szavazokat befolyasolni akarja a szabad donteshozatalaban, az gyakorlatilag egyenlo azzal, hogy eltulajdonitja a szavazati jogat. Mindennemu ilyen spekulativ befolyasolas szigoruan _letoltendo_ bortonbuntetessel sujtando.