• szivar
    #196
    Valahol tévedésben leledzel. Nem arra tettem célzást, hogy vissza a fára. Hanem arra hogy ha továbbra is ilyen eredményesen szaporodik az emberi faj, akkor kevesebb mint száz év múlva nem is lesz fa amire visszamászhatnánk.

    Esetleg ha a sötétzöldek nem elleneznék még a levegővételt is, illetve a hatalmi pozíciókban lévő emberkék nem csak a szájukat jártatnák és a zsebeiket tömnék, akkor valamennyivel jobbra fordulna a sorsunk. Ja igen, ez is pénzbe kerülne. Inkább a haderő fejlesztésére kell költeni, mert ezt elvárják valakik.

    Továbbá, ha támogatnák a környezetbarát technológiák, csomagolóanyagok, stb elterjedését -mert már vannak ilyenek is- akkor is egy lépéssel előrébb lehetnénk. Például (és egyszerűsítve) a nap segítségével fűthetnénk (vagy csak fűtésrásegítésként használva) a házunkat, amikor szükségeltetik. Esetleg az irodákba és egyébb helyekre nem olyan pc-ket kellene favorizálni, ami mellé egy kisebb atomerőművet kell majd még beszerezni. Talán még a népességszaporulatból sem ártana visszavetetni a fejlődő országokban, akár kényszerítve is az adott államokat, embereket. Minálunk felé már azért fogy a nép.
    Ezenkívül talán a városoknak||falvaknak stagnáló vagy csökkenő népesség mellett nem kellene a mezőgazdasági területek kárára terjeszkedni. Nem kellene szó szerint megtiltani a természetes anyagokból való építkezést (lsd, vályog, fa, nád, stb). Normálisan karbantartott kertben (lsd, termőföld) minimalizálni lehet a vegyszerhasználatot. És még sorolhatná az ember. Ez nem nagyon befolyásolná negatívan az életszínvonalat. Aki szerint meg igen, az képzelje el hogy jövőre mind az áram, mind a tüzelő, mind az ennivaló olcsóbb lesz. Egyszóval az rendelkezésre álló erőforrások pazarlását kellene megszüntetni, és elérhető alternatívát nyújtani a lakosság számára.

    Mellesleg a középkorban sem értek olyan hú de hosszú ideig az emberek. Pedig azt már civilizációként szokás emlegetni. Ott is voltak gyógyíthatatlan betegségek. Persze a foggyökér gyulladás is köztük van. Annyival volt könnyebb a paciens dolga, hogy elment a mianevéhez, és az kikapta neki. Utána ha szerencséje volt, akkor nem halt bele az esetleges szövődményekbe.

    Mellesleg miből gondolod hogy környezetvédő vagyok? Csak tanulok mások hibáiból is. Ezért írtam le a lentebbi sorokat, hátha valaki tudja is értelmezni őket. Mellesleg ahogy elnézem soraidat, te is úgy alkudoznál, hogy a kecske is, meg a káposzta is...