• haxoror
    #191
    ehh...

    8-9% élvezi a civilizáció előnyeit?
    Ez mit akar jelenteni? Hogy az emberiségnek kevesebb mint 10%-a civilizált?
    Hát nem éppen és a maradék is lassan de biztosan a civilizált táborba kerül.
    Vagy azt jelentené hogy a civilizált rész 90%-a szenved?
    Ha a duplára nőtt átlagéletkor, víz gáz villany, közoktatás és infrastruktúra stb stb STB valakinek szenvedést okoz és inkább ezekről lemondva visszavágyik a dzsungelbe ahol a 6 gyerekéből jó esetben 2-3 megéri a felnőtkort akkor azzal komoly baj van szvsz.

    "Ha jól tudom természet évmilliók óta jól van."
    Hát nem.
    A dinoszauruszok kihalásához pl semmi közünk nem volt (megjegyzem a dínókkal együtt az akkor élt fajok FELE is kihalt) és ha igaz a meteor elmélet akkor abban is biztosak lehetünk hogy a busmanok egy ilyen veszély elhárítására képtelenek lennének de egy magasan fejlett technológiával rendelkező civilizáció már meg tudna birkózni vele, újabb ok hogy miért KELL fejlődni.
    Ez a kataklizma azonban messze elmarad a perm időszak végén bekövetkezett tömeges kihalástól amikor is az akkor létező óceáni fajok 90%-a, a szárazföldi hüllők és kétéltűek, illetve a rovarok 30%-a kihalt. (A rovarok fejlődéstörténetében egyébként ez volt az egyetlen tömeges kihalás.)
    Az óceánok élővilága ezután gyakorlatilag teljesen lecserélődött és teljesen új fajok jelentek meg.
    És ezek csak a kiugró példák, szal ennyit arról hogy mekkora csapás az ember jelenléte a Földnek, szinte semmi ahhoz képest amik már előttünk is megtörténtek.

    "Ezért vannak még mindig háborúk, szenvedélybetegségek, stb."
    Te jó ég, már több mint tízezer éve van emberi civilizáció és még mindig nem váltunk tökéletessé???
    Bármilyen furcsán is hangzik de az emberiség jelen pillanatban is még csak a gyerekkorát éli szal a meglepő inkább az lenne ha minden rendben lenne.

    Melyik a sikeresebb nép?
    Amelyiknek jövője van mert tesz érte hogy legyen, fejlődik hogy megoldja a jelen és az esetleges jövendőbeli problémákat és felkészüljön a veszélyek leküzdésére.
    A primitív vadászó-gyüjtögető népnek csak jelenje van de jövője nincs.