• szivar
    #186
    A cukorbetegség örökölhető is (már a hajlam) meg még amúgy is be lehet rá ruházni. A betegséget magát többnyire a 'civilizált' életformánk hozza elő. A 'vadonban' is előfordulhat egyszer-egyszer, de azért valószínűleg ritkábban, mint egy mindenevő társadalomban...

    Aha. Most azért nincs elferdítve az evolúciós elmélet? Amikor azon megy a 'verseny' az orvosok körében is, hogy ki tudja a kisebb súlyú koraszülötteket is életben tartani? Aki rákos és kibírhatatlan fájdalmai vannak, azt is életben kell tartani. Hogy miért? Mert van aki tudja hogy ez így jó. És igen, az ember nem tartja magára érvényesnek a természet törvényeit. De ez nem jelenti azt, hogy nem is vonatkoznak rá.

    Mellesleg a középkorban még nem volt esély kőszénnel, olajjal és gázzal fűteni a lakásokat, ezért szükséges lehetett az erdők meghagyása. Ahol meg nem termett meg semmilyen kúltúrnövény, ott meg nem nagyon lehetett vetegetni, esetleg csak az állatokat legeltetni... De mivel most elérhetőek ezen modern fűtőanyagok, semmi szükség nincs az erdőkre. Ki lehet vágni az utolsó fát is (kivéve ami gyümölcsfa, mert abból jó pénz jöhet a konyhára), nincs szükség rájuk.

    Olyan állatokat és növényeket, amiket szeret. Ezeknek a felneveléséhez meg ismét csak föld szükségeltetik. És végül is... Tényleg nem hiheti ezt az ember. Biztosan tudja. Majd eszik saját tenyésztésű húst (nem állatot!), meg ilyeneket :D.

    És nem fura a párhuzam.