plamex#180
"En ezeket azutan mondom, miota ugy elek 4 eve, hogy elhataroztam: "Legyel olyan ember, mint amilyeneket magad korul szeretnel latni". Ha azt akarod, hogy szeretet vegyen korul, akkor szeress masokat, ha azt akarod, hogy gyulolet vegyen korul, akkor gyulolj masokat. Ha azt akarod, hogy az emberek tanitsanak (ez nem szegyen am) akkor tanits te is masokat. Ha azt akarod, hogy profitbetegek vegyenek korul akkor legyel te is az. Es igy tovabb. Erre csak mertekletessegben kepes am az ember, erre pedig nevelni kell, nem ostorral hajtani.
Én pontosan erre gondoltam: Amit Jézus mond egybehangzik azzal amit te itt most magadról mondtál. Első hogy Magunkra kell alkalmaznunk a lelki törvényeket és akkor változik csak meg globálisan a társadalom:
(a lelki életnek is vannak olyan törvényei mint a gravitáció)
Amit te említettél:
Adjatok és adnak nektek, jót, színig teltet, teljeset adnak cserébe. Mert amilyen mértékkel mértek olyan mértékkel mérnek néktek.
Ez az amit bölcsesség amit Te is alkalmaztál magadra és amit már 2 évezreddel ezelőtt is ismerhetett az emberiség.
De még tudok mondani másik ilyen lelki törvényszerűséget is. Pl. Ha van bölcsességed arra hogy megbocsáss. A megbántás és harag körkörös kapcsolatát az tudja megállítani ha az egyik fél eldönti hogy nem lenyeli a haragot (ez depresszív), vagy viszonozza (ez agresszív), hanem eldönti hogy megbocsát (lemond a harag fenntartásáról és a bosszúról.)
"
A vallasokat pedig kerulni, mert ott szelsosegbe kerul az ember es mas vallasokkal ellentetes szemszogen talalja magat, ellensegeket talal. Az ellensegeket pedig kerulni kell, nem pedig bizonygatni, hogy mi kulonb ellensegek vagyunk."
"
A második amit írtál a vallásokról:
Jézus éppen ennek mond ellent mert azt hírdeti hogy az a boldogság ha te NEM tartod magad különbnek másoknál. (lelkileg koldúsnak tartod magad) (sőt ha van ellenséged akkor azt szeresd de ne azért mert te különb vagy és képes vagy szeretni, hanem azért mert téged is szeretett Isten)
Szerintem az ÖNigazság az ami a szélsőségeket generálja a vallásokban is.