• rigidus
    #166
    "Mint azt már kifejtette valaki pár posttal alább, akkor lesz mindenkinek egyenlő esélye ha árvaházba adják."
    Internatus jobban hangzana. A diakok el vannak szigetelve a tarsadalom szemetetol. Ilyenek vannak ma is, persze csak a kivaltsagosok gyerekeinek jar meg ez a lehetoseg.

    Egy dolog egy teóriát felállítani és megint más megvalósítani azt; hiába állítok fel szebbnél szebb utópia társadalmakat, ha azok megbuknak a megvalósításnál, maga a teória bukik meg.
    Volt egy bacsi nagyon regen, akinek volt egy teoriaja, hogy a fold nem lapos. Kesobb sokan megprobaltak bizonyitani, de a teoria allandoan megbukott.

    Aztan kesobb volt egy masik bacsi, akinek az volt a teoriaja, hogy elektromos arambol vilagito fenyt vog csinalni. Nem votl rest, kb. 10000 kiserlet utan azt mondtak neki, hogy a teoria megbukott.

    Tehat, ma bar biztosan tudjuk, hogy ha nekifutunk valamit megvalositani es nem sikerul egy-ket nekifutasra, az egyenlo azzal, hogy a teoria megbukott. Elmondhatjuk azt is, hogy sult hus is csak akkor kerul a pocakunkba, ha a villam belecsap egy szaraz faba, hiszen az emberi tuzrakas egy bukott teoria. Mar olyan sokan megprobaltak...