• haxoror
    sry nem csúsztatni akartam hanem azt hittem hogy másra célzol

Akkor így:
    A valódi kommunista elvekre épülő társadalom létrehozására tett minden kísérlet megbukott.
    Eleve minden rendszer aminek a megvalósulásához MINDEN ember megváltozása szükséges kudarcra van ítélve mert nem klónhangyák vagyunk, az individum elfojtása és az uniformizálás (főleg ilyen mértékben) értelmetlen és haszontalan törekvés.

"Ha elmessz afrika nehany orszagaba es talalkozol emberekkel, ott tobbmillioan elnek bekeben tavoli falvakban. Teszik a napi teendoiket, felnevelik a gyerekeiket es senki sem akar tobbet es tobbet. Tudjak, hogy mennyi az eleg."

Na jó, most komolyan.
    Azokban a távoli afrikai falvakban nincs igazán béke. Soha nem is volt, tévhit hogy a fehérember megjelenéséig a "vadak" idilli békében éltek és hogy nem volt rájuk jellemző az erőszakosság.
    (egyetlen kivétel talán a busmanok de az ő világuk zsákutca lenne az emberiségnek)
    Ezekben a falvakban röhejesen magas a gyermekhalandóság, egy egyszerű vakbélgyulladásba vagy egyszerűen gyógyítható betegségbe simán belehal akárki, az átlagéletkor szintén nagyon alacsony, ki vannak szolgáltatva a környezetüknek stb stb
    Tudják hogy mennyi az elég?
    Nem tudnak szinte SEMMIT! Nem tudnak írni, kvázi nem is tudnak a saját múltjukról sem semmit, fogalmuk sincs az őket körülvevő világ működéséről, azt se tudják hogy vannak más kontinensek, gyakorlatilag évezredekkel ezelőtti szinten vegetálnak.
    A boldogságuk legfeljebb a tudatlanságukra vezethető vissza mert fogalmuk sincs arról hogy jobban is lehetne élni.
    Hát köszönöm nem, én ebből nem kérek.

Ne vedd sértésnek de az én szememben "furcsák" a nézeteid.