#106"Na itt vérzik el az elméleted
Az azonos rendszerű tanulás nem lehet megoldás mert csak az alapokat adja és hiába kb egyforma mindenki (gondolkodásilag, tudásilag) 25 évesen amikor 40 éves korára már szakadéknyi különbségek kerülnek elő, ezt látni ma is hiszen végig ugyanazokba az iskolákba járt testvérek életútja is eléggé különbözhet, szélsőséges példával Pistike kitalálja hogy neki a diktátorkodáshoz van tehetsége, és ha tényleg van akkor meg is valósítja a terveit míg Józsika inkább csak tájképeket fest."
Erre a masik postban a motivaciora valo nevelesnel valaszoltam.
"Amit írsz az nekem a kommunizmus egy elég vad formájának tűnik sry"
Kommunizmusnak kommunizmus, de mi benne a vad?
"Ettől függetlenül egy cégnél akárki lobogtathatja a papírját, ha a főnöke rájön hogy hülye akkor simán kirúgja."
Na, vegre. Megiscsak megtalaltad az elveszett WC takaritonkat.
"Az írni-olvasni tudás nem egy extra előny hanem mára már alapszükséglet.
millió évvel ezelőtt a kétlábraállás, 100ezer éve a beszéd, ma meg az írás, az emberiség fejlődik, ennyi.
egy analfabéta még vécét se pucolhat ma mert ahogy kiderül hogy nem tud olvasni azonnal kirúgják, közlekedi sem tud mert nem tudja az utcatáblákat/jelzéseket elolvasni, nem tud vásárolni a boltban stb magyarán életképtelen.
Sőt még veszélyes is, nemrég volt a hír arról a pár "jóképességűről" akik megkajáltak vmi mérget mert egyikük sem tudta a feliratot olvasni, kinézetre meg édességnek hitték és megették."
Ezzel igazabol csak megerosited azt amit en is mondtam. Az oktatas szintjet emelni kell. En pedig arra mutattam ra, hogy ez ma is ugyanugy szukseges, mint 100 evvel ezelott. Az oktatas is, a kovetelmenyek es amodszerek is evolucion kell, hogy essenek at.
kepzettebb, muveltebb ember = felelossegteljesebb ember
Csak peldanak emlitenem, hogy az emberi alulmuveltsegbol, felelotlensegbol adodik a legtobb kozlekedesi es munkahelyi baleset is. Viszont minel kepzettebbek, annal felelossegteljesebbek is. Ennek a jotekony hatasai kesobb megjelennek az egeszsegugyre, rendorsegre, egyeb intezmenyekre nehezedo nyomas enyhulesen, ez pedig az adofizetok penztarcajan, stb. Megy vissza a korforgasba. Vegig lehetne kovetni az utjat.