• winnie
    ó, a sorozatok mellett bőven nézek filmeket is, hidd el. kérdezz:)

Az általam példaként felhozott Saw c. film horror(nak mondható), ami olyan kategória, ahol nem feltétlenül (vagy ha úgy tetszik nem kizárólag) a színészek játéka a meghatározó.

színészekre, nem sztárokra gondoltam, természetesne. a fűrészben viszont pocsék színészek vannak, borzasztóan játszanak. tetszett, még szép, de szerintem annyi benne a negatívum, hogy objektíven nem lehet jó filmként értékelni. lyukak, alakítások nulla, eredetiség ugye nem sok. (de mondom, mindegy, ez nem a fűrészről szól, hanem arról, hogy nehéz meghatározni, hogy mi a jó)

csak furcsa volt, hogy először azt mondod, hogy alig van jó amerikai film, majd épp a fűrésszel példálózol.

idénről pár cím, amikben szerintem, melyeket sokan dicsérnek, nekem is tetszettek, mondjuk és még hol az év vége (és hol az a 10-20?): little miss sunshine, end of spear, v for vendetta, why we fight, nanny mcphee, imagine me and you, manderlay, winter passing, running scared, hills have eyes, thank you for smoking, inside man, kinky boots, hard candy, silent hill, americvan dreamz, united 93, art school confidential, proposition, monster house, an inconvinient truth, cars, nacho libre, wordplay, road to guantanamo, who killed the electic car?, the devil wears prada, strangers with candy, (direkt nem írok ide olyat, mint a when a stranger calls, ami pl. nekem bejött, de tudom, hogy nem feltétlenül jó film:)

érted. erre gondoltam, hogy mennyit nézel meg ezek közül és kérdés, hogy a kevésbé kommerszek mennyire jönnek be majd. szeirntem csak azért írtál 10-20-at, mert kevésbő merítesz. jó, beismerem, hogy nekem is elég nagy a lemaradásom, de ezek jó filmek voltak, szerintem.

Egy film nem attól jó, hogy mennyi pénzből készült, és még csak nem is attól, hogy mennyi pénzt hozott a konyhára. Pro és kontra mindenre lehet ragyogó példákat hozni.

ez természetes. de egy film attól sem lesz jó, hogy én vagy te szeretjük.