• mogyi925
    Egyetértek, kivéve:

"Alapvetően információközlésre van kitalálva - és a szöveg remekűl átalakítható képpé illetve hanggá is."
    És vissza? :-)

Sajnos egyébként még mindig ott vagyunk, hogy például egy vak ember nem tud pizzát rendelni akárhonnan, mert a legtöbb helyen egy batár nagy flashben lehet összerakni a pizzát, hogy lássunk egy rajzot a készülő kajáról, ami persze úgyse olyan lesz. De az egészet lazán le lehetett volna kódolni JavaScript-ben úgy, hogy mellette akadálymentes is marad. (Diszkrét JS, momentán pont ezzel foglalkozom.)

"mogyi egyél vitamint mert ez így nem lesz jó. éppen a html tartalmak azok amelyek korlátozzák, hogy melyik böngészővel, oprendszerrel nézheted csak meg. érted ha legelterjedteb html "player"(ie) sem igazodik normálisan a szabványhoz akkor az nem olyan frankó sztem."

Az önjelölt 'webfejlesztők', akik pl. Frontpage-ben gányolnak, illetve a szabványokat távolról sem ismerő script kiddie-k lehetetlenítik el a platformfüggetlenséget. Nézz csak be a prog.hu tudástárába illetve állásrovatába, hogy mennyi teljesen gyökér ember képzeli magát profi webfejlesztőnek. Láttam már fogyatékkal élők számítógéphasználatát megkönnyítő termékeket forgalmazó webboltot, amit kizárólag felolvasóprogrammal nem lehetett sehogyan sem használni. Pedig a HTML-ben benne van az alt és longdesc illetve title attribútum, csak tudni kéne használni.

A másik okot te is jól látod, hogy az ie tényleg nem böngésző. Kb. 7 évvel le van maradva, és a 7-es sem tartalmaz túl sok értékelhető fejlesztést (a külcsínyt és a felületet leszámítva; a motor ugyanolyan gány).

A vitaminevéssel kapcsolatban: te meg sz@rjál sündisznót.

"vagy a net alapköveiben le van foglalva, hogy mindenképp csak szöveget lehet rajta terjeszteni és az is nézen ki jó rondán? "
    Nézd, ha nem tetszik, hogy a net alapvetően egy szöveg-alapú média, akkor akár el is táncolhatom neked egy flv videon, hogy miért nem való a netre a flash, de hidd el, ha így szöveges formában írom le, te is jobban élvezed, és én se fáradok el.