• mogyi925
    AJAX-nál nincs ilyen probléma, hogy ugyanazt kétszer töltöd le, viszont igény szerint, ha nem áll rendelkezésre a JS, akkor is működőképes marad az oldal. Ettől persze még nem jobb/rosszabb a flash-nél, csak a pontosítás kedvéért jegyzem meg.

Viszont valami roppant értelmes emberke írta, hogy ha annyira akarják a Linuxosok a flash plugint, miért nem írják meg. Nos, ha tud szerezni egy teljes fejlesztői dokumentációt a Flash9-ről, én szívesen megírom. Félek azonban, hogy ehhez az Adobe-nál kellene dolgoznom. Alternatíva még, hogy a Win-es plugint visszafordítjuk asm-be, ez viszont illegális, és évekig perelhetne érte az Adobe, hála a szoftverszabadalmaknak és a szerzői jogi törvényeknek.

A flasht egyébként nem kellene az egekig magasztalni. A C és a C++ jóval régebbi és jóval tovább is fog élni, mint a flash. Nagyon sok olyan alkalmazás van, amit nem lehet egy mezei böngészőplugin szkriptnyelvével megvalósítani. A Java és a C azért jóval több programozási eszközt ad a kezedbe, mint egy szkriptnyelv. Kár a flasht ezekkel összehasonlítani, mindenki tudja, hogy melyik mire való és hogyan működik, épp ezért alapja sincs a hasonlítgatásnak.

blakshep: biztos vagyok benne, hogy te nem vagy állat. Utoljára egyébként ekkor állatoztak le, emiatt. (Mondjuk elég régi technológiákat használ, ha lesz időm, újraírom, de most el vagyok halmozva AJAX-os melókkal egy jó darabig.)