• Komolytalan
    "C++-ban hol van nyitókacsacsőr?" Pl a <=-ben:-D Amúgy tényleg nem kacsacsőrre, hanem {}-re gondoltam.

"Pl. hol írtam olyat, hogy videokonferenciát programozok JS-ben?" - Azt írtad, javascript jobb mint a flash webre. Ja, hogy szerinted "A videokonferenciának egyébként mi köze a webhez?"? Jó, értem. Végülis lehet definiálni, hogy weben csak téglalap alapú gombok, meg szabvány html controllok használhatóak, a többit meg betiltjuk rendeletileg. Csak nem itt, hanem max Kínában.

"Elég komolytalan programozó lehetsz, ha nem tudsz egy ügyviteli szoftvert Java-ban elkészíteni." - Nem az a kérdés hogy eltudsz-e vagy sem, hanem hogy ha kell bármi a kezelőfelületbe amit a java IQból nem tud, akkor mekkora szívás azt megcsinálni flashben, és mekkora javaban. Én elsősorban vállalkozó vagyok, másod sorban flash fejlesztő. Hidd el, az összes nagyobb projectnél ahol felmerülhetett, megkérdeztem Java, C++ és .net fejlesztőket is, hogy mennyi idő alatt és mennyi pénzért tudnák megcsinálni ezt és ezt. Tököm fog dolgozni, mikor lehet dolgoztatni is, és azon is van haszon. Viszont sajna a legolcsóbb ajánlat is kb a duplája volt mind időben mind pénzben, mint amit a végén kiszámláztunk a cégeknek úgy, hogy a cuccos flashben készült. Pedig mi se mekis óradíjjal dolgozunk.

"Ettől függetlenül ügyviteli szoftver != weblap, tehát még mindig nem látom, mit keres a flash a weben." Aha, tehát rendeletileg azt is tiltsuk be, hogy ügyviteli szoftvert böngészőben lehessen futtatni. Jól van, szólok a bankoknak, hogy b.sszák ki az ablakon a milliárdos rendszereiket, mert szúrják a szemedet. Aztán ha ezzel megvagyunk, indulhat a harc a flashes pizzarendelő weboldalak ellen.