• waterman
    #17
    nem akarok beleszólni a vitába, de én vettem egy eléggé lehasznált minolta dimage x20-ast és néha az agyamat dobálom, hogy az a kis sz*r milyen helyeken megállja a helyét.
    fröccsenő víz - keresek egy helyet a vizen, ahol a fényerőt beállíthatom. lenyomom az exponáló gombot első állásba majd teljesen mikor fröccsen a víz. - egyetlen hibája az, hogy ha hirtelen akarok fényképezni, akkor kicsit lomha. de ha készülök a képre, akkor jó.(újabb gépek jóval gyorsabbak)
    jégcsap - azon múlt legutóbb, hogy hova találta el a fókuszálást. miután ráállt tök szépen lefényképezte.
    ugró béka - ha közel, van semmi gond! madarat viszont nem lehet vele fényképezni, mert kicsike a zoom-ja.
    tehát szerintem egy ilyen ultrakompakt gép igenis életképes, pláne ha valóban beletömték az optikai képstabilizátort és ha esetleg pár dolgot lehet manuálisan is állítani(idő hiányában csak pár oldalt néztem meg a neten, de egyik sem emelte ki a manuális beállítási lehetőségeket - jó lenne, mert csak software-en múlik). amit meg doomista mond, hogy a kompaktsága miatt nagyon jól hordozható - ahogy nézem vékonyabb a minoltámnál, márpedig én azt az övtáskámban hordom, sőőőt! egy kicsi hama tripodot is ott hordok vele és mivel kicsi ezért a tudtam csinálni már olyat hogy egyszerűen a egy faágra csiptettem a tripoddal.
    nekem nagyon csábító ez a gép, ha egyszer megengedetem magamnak biztos ilyet veszek, mert lehet hogy a nagy komoly gépeknek nagyobb a zoomja, jól beléjük lehet markolni, de mivel nem a wimbledonon fényképezem nagy fehér kodak optikákkal a suhanó labdát, ezért sokkal jobban megfelel, mint egy nagygép. (haverom vett egy nagy sony-t, de akkora, hogy elemesül mindenestül egy kis szatyor kell hozzá, szó se róla viszont remekjó képeket csinál)
    tehát mindenki igényeinek megfelelő fényképezőt válasszon. aki ludakat akar szállítani, az ne porshe-szalonban kérdezősködjön.
    mellesleg egy 7,2 megapixeles képen, lehet hogy értékelhető bitkupac reprezentálja a fáinkon henyélő madarakat, szóval lehet megpróbálnám egy ilyennel lefényképezni a harkályt munka közben, bár biztos nem erre szánták:)