Mandulaműtét.
  • Rageofmage
    #135
    Sziasztok, én is leírom a tapasztalatom, 3 napja műtöttek. 25 éves vagyok.
    Azért kellett kivenni a mandulám, mert a herém kezdett fájni. Mint kiderült, a mandula volt a hibás.
    Altatásban bíztam, felvilágosítottak, hogy szó sincs altatásról, honnan szedek én ilyen marhaságot, ez helyi érzéstelenítéssel folyik. Itt még bíztam a fórumok íróinak szavahihetőségében, hogy "ó, csak 10 perc az egész" stb....majdnem. 1 óra 20 perces műtétem volt, csak amig beadták a 8 injekciót a nyakamba, az bőven több volt 10 percnél. Ennyit erről. Bevallom őszintén, rémálom volt, fájt is rendesen. Egy szikével fejtette körbe a mandulát, majd egy fém hurokkal csattintotta ki, (itt szólt is előre hogy nagy levegőt!!), majd damillal elkötötte az ereket, miután egy csipesszel kihúzkodta őket a helyükről. Csillagokat láttam.
    A tortúra után betoltak a szobába, 2 órán át oldalfekvésbe kellett lenni, és csak csorgatni ki a vért a szájból. Ezután jött a teázás, ami ismételten a mennyekbe repített.
    Így majdnem a 4. nap kezdetén olyan fájdalmaim vannak, hogy ordítani tudnék legszívesebben. Megpróbálom leírni az érzést: olyan mintha egyszerre folyamatosa: pont most csattintanák ki a mandulám a hurokkal, mintha eltörték volna az állkapcsom, minta fúrnák az összes fogam, és mind idegszálat érne. Remélem ez mindent elmond.
    Több gyógyszer van bennem, mint étel. + Sebláz + teljes alvatlanság.
    Összesítve...ez egy kemény műtét. Az aki azt írja, hogy besétált, 10 perc múlva kisétált, és másnap már vígan hacacárézott, az hazudik.
    Aki mandulaműtét előtt áll, annak sok sikert kívánok, KIBÍRHATÓ!!!....de nem kellemes.

    Jó gyógyulást mindenkinek. Sziasztok